RCA-ul în format electronic, valabil din 10 septembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
RCA-ul în format electronic, valabil din 10 septembrie
Administrație 10 Septembrie 2020 / 09:37 307 accesări 0 comentarii

Începând de azi,10 septembrie, șoferii vor putea dovedi că au asigurare RCA valabilă - spre exemplu, la un control în trafic - și în format electronic.

Asigurarea obligatorie auto (RCA) poate fi prezentată autorităţilor rutiere şi în format electronic sau prin interogarea bazei de date AIDA începând din 10 septembrie, după ce modificarea normei privind asigurările auto a fost publicată în Monitorul Oficial pe data de 7 septembrie 2020.
Modificările şi completările aduse normei intră în vigoare în termen de trei zile de la data publicării acestora în Monitorul Oficial.


Șoferii vor putea dovedi că au asigurare RCA valabilă în trei modalităţi:

1. poliţa de asigurare RCA şi contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate transcrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic;

2. dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de către asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României şi numai pentru perioada menţionată în acestea, sau poliţa de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spaţiului Economic European şi a Confederaţiei Elveţiene, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic;

3. dacă șoferul nu posedă niciunul dintre cele două acte, fizic sau în format electronic, atunci oamenii legii mai au o posibilitate să vadă dacă șoferul are sau nu asigurare pentru autoturism.
Existența asigurării RCA va putea fi verificată de autorități direct în baza lor de date. Acest lucru va fi valabil numai în cazul asigurărilor obligatorii emise în România.

Regula prezentării în format tipărit sau electronic va fi aplicabilă și în cazul asigurărilor RCA emise în alte state, care au valabilitate pe teritoriul României.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.134 secunde