Reabilitarea Muzeului „George Enescu“, o prioritate strategică în 2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reabilitarea Muzeului „George Enescu“, o prioritate strategică în 2016

Cultură 14 Martie 2016 / 19:26 842 accesări

Palatul Cantacuzino, care găzduieşte Muzeul Naţional „George Enescu”, va fi consolidat, reabilitarea sa aflându-se printre priorităţile strategice ale Ministerului Culturii în anul 2016. Directorul general al Muzeului Naţional „George Enescu”, Cristina Andrei, consideră că reabilitarea ar trebui să înceapă în clădirea Casei Memoriale „George Enescu”, aflată în spatele Palatului Cantacuzino, de pe Calea Victoriei, numărul 141, precizând totodată că muzeul ar trebui închis în etape şi pe secţiuni.

ALTE SEDII LA SINAIA ȘI TESCANI „Mai avem două sedii, la Sinaia şi Tescani, deci vom avea activitate, vom ieşi cu activitatea în alte locuri, la partenerii noştri, vom funcţiona într-un fel, sigur, mai de restrişte, precum „haiducul în codru”. Am vrea să închidem muzeul pe secţiuni, dar nu ţine numai de noi, ci de echipa de construcţii şi de termen. Mi se pare că într-un an şi jumătate trebuie să termine lucrările”, a precizat Cristina Andrei.

CASA MEMORIALĂ „GEORGE ENESCU” ARATĂ „DEPLORABIL” Lucrările ar trebui să demareze anul acesta, dar încă nu a fost organizată licitația pentru firma care să se ocupe de acest proiect menit să redea Palatului Cantacuzino strălucirea de altădată, pentru că, așa cum a spus directorul muzeului, „altfel vin vizitatorii într-o clădire care străluceşte, care e curăţită, dichisită, restaurată, e un plus pentru noi, că să nu mai vorbesc de Casa Memorială, care arată deplorabil. Dar suntem optimişti, credem că anul acesta lucrările vor începe”.

„Trebuie întâi să fie scos la licitaţie proiectul pentru a stabili firma care se va ocupa de reabilitare, dar, în acest sens, Unitatea de Management a Proiectului (UMP) de pe lângă Ministerul Culturii se ocupă de formalităţi. Este nevoie, din câte am înţeles de la UMP, de un aviz, apoi proiectul va fi scos la licitaţie, pe urmă va dura încă nişte luni, conform legii, în orice caz, cel mai devreme, dacă ar fi să adunăm lunile, spre vară, în al doilea semestru, vor începe lucrările. Lucrările sunt complicate, pentru că este vorba despre Palatul Cantacuzino, care este clădire de patrimoniu. Este vorba de restaurare şi reabilitate, deci o lucrare complexă”, a precizat managerul instituției de cultură, Cristina Andrei.

Citește și:

Concurs internațional pentru consolidarea Muzeului Naţional de Istorie a României

Casa „George Enescu”, închisă



12