Reabilitarea Văii Portului a stârnit discuții! Problema: spațiile verzi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Scântei la ședința Consiliului Local

Reabilitarea Văii Portului a stârnit discuții! Problema: spațiile verzi!

Administrație 25 Aprilie 2018 / 19:20 660 accesări

Proiectul privitor la reabilitarea Văii Portului nu a rămas fără ecou în ședința Consiliului Local Constanța de miercuri, 25 aprilie. Mai mulți activiști de mediu au luat cuvântul înainte de debutul ședinței, cerând retragerea proiectului de hotărâre intitulat „Lucrări de reparații și modernizare str. Termele Romane + str. Traian pe sector Poarta 1 Port Constanța – Bd. Tomis, municipiul Constanţa”, pe motiv că presupune tăierea mai multor copaci, ceea ce afectează mediul înconjurător. Cu toate acestea, consilierii locali au aprobat hotărârea, ceea ce înseamnă că, în curând, vor putea începe lucrările de reabilitare a străzii „Termele Romane (așa cum se numește, oficial, artera rutieră cunoscută drept Valea Portului). „Acest proiect vine și se circumscrie proiectului „Civitas Portis” și se suprapune cu investițiile din zona Poarta 1. De altfel, toată Poarta 1 își va schimba fața. Vreau să fac câteva precizări în legătură cu acuzațiile care s-au adus acestei investiții: nu se taie niciun arbore ,ci vor fi relocați pomii pe care noi i-am plantat în noiembrie anul trecut. În plus, vom amenaja 250 mp de spațiu verde. Ca beneficii, punctăm faptul că vom avea un acces mult mai ușor către zona de port, astfel încât să nu încurce accesul către Portul Tomis și Zona Peninsulară. Aspectul va fi mai aerisit și degrevăm străzile Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazu, Traian. Acest proiect nu-și propune să atace vcestigiile. Dimpotrivă, nici nu ne vom atinge de monumentele istorice”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

UNDE SE FAC RESISTEMATIZĂRI

Amintim că, potrivit documentației, principale sectoare în care se vor realiză lucrările sunt str. Termele Romane, de la intersecția acces Post Control Poarta 1 Port Constanța și acces către Peninsulă (zona „Vraja Mării”) către str. Traian, pe o lungime de cca. 325 m. Altă zonă în care se vor realiza lucrările sunt varianta Valea Portului, de la intersecția acces Post Control Poarta 1 Port Constanța către Prelungirea Traian, pe o lungime de circa 270 m, str. Termele Romane zona stației de autobuz Poarta 2 – Tribunal până la intersecția cu str. Traian, pe o lungime de cca. 119 m, și str. Traian, de la ieșirea din intersecția cu str. Mihai Viteazu până la intersecția cu Bd. Tomis și str. Negru Vodă , pe o lungime de cca. 287 m.

CE LUCRĂRI SE VOR EFECTUA

În afară de îmbunătățirea accesului către Port, prin amenajările propuse se urmăreşte îmbunătăţirea condițiilor de circulație, întoarcere și staționare a autobuzelor pentru transportul public din zona stațiilor Poarta 1 și Poarta 2, sporirea gradului de confort și a siguranței rutiere, îmbunătăţirea iluminatului public în vederea creșterii vizibilităţii și aspectului urbanistic al zonelor de acces la Poarta 1 și în Peninsulă, precum și la intersecția străzii Traian cu str. Termele Romane. Principalele lucrări propuse prin prezentul proiect constau în reamenajarea a două căi de acces rutiere (la Poarta 1 și zonă Peninsulă) - varianta Valea Portului și str. Termele Romane, reamenajarea intersecției str. Termele Romane cu str. Traian prin realizarea unui sens giratoriu, cu insulă circulară cu spațiu verde, reamenajarea stației de autobuz Poarta 2 prin lucrări de îmbunătăţire a circulaţiei autobuzelor, de ranforsare și refacere a carosabilului și a trotuarelor pietonale, refacerea insulei de dirijare cu spațiu verde interior de la intersecția bd. Tomis cu str. Negru Vodă, amenajarea de noi căi pietonale pentru asigurarea circulației în condiții de creștere a siguranței pietonale, refacerea sistemului de iluminat public și amenajarea de noi spații verzi, asigurarea de noi facilităţi pentru circulația autobuzelor (benzi cu destinație proprie de circulație, semafoare cu telecomandă, după caz) și reamenajarea spațiilor de parcare adiacente trotuarelor.12
Pagina a fost generata in 0.1944 secunde