Reactorul 1 de la Centrala Nucleară din Cernavodă a fost decuplat din cauza vijeliei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reactorul 1 de la Centrala Nucleară din Cernavodă a fost decuplat din cauza vijeliei

Eveniment 18 Noiembrie 2023 / 21:38 905 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Nuclearelectrica a anunțat ca “unitatea 1 a Centralei Nucleare din Cernavodă s-a deconectat automat de la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice, în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condițiilor meteo care au cauzat perturbații în sistemul energetic național“.

Potrivit companiei, deconectarea automată s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele funcționând și răspunzând normal în astfel de situații.

În perioada următoare, specialiștii CNE Cernavodă vor lucra la identificarea cauzelor și vor efectua lucrări de remediere pentru reconectarea la sistem, în conformitate cu procedurile specifice. Deconectarea automată a Unității 1, precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător“, precizează Nuclearelectrica.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o a doua avertizare nowcasting Cod Roșu de intensificări puternice ale vântului, care vor depăși la rafală 100 km/h, pentru localitățile Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești și Mangalia.

De asemenea, sub Cod Roșu se află și zona de litoral a județului Tulcea , respectiv localitățile: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe.

Codul Roșu de vânt puternic este valabil până la ora 1:00.

A fost emisă și o nouă atenționare Ro-Alert.Ştiri recomandate

12