Reapar cazurile de rujeolă la Constanța! Vezi situația!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reapar cazurile de rujeolă la Constanța! Vezi situația!

Sănătate 07 Septembrie 2018 / 12:39 1550 accesări

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 7 septembrie 2018 este 15.187, din care 59 de decese.
În perioada 3.09. – 07.09.2018 au fost raportate încă 78 de cazuri nou confirmate în 8 județe și în
municipiul București. În perioada menționată anterior, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Prahova - 29, București - 21, Bihor- 15, Constanța - 4 etc.

DESPRE RUJEOLĂ

Rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă de etiologie virală, extrem de contagioasă, uneori chiar severă, provocată de virusul rujeolic, caracterizată prin febră mare, tuse, secreţii nazale şi oculare şi erupţie cutanată, explică medici ai Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța. Ei spun că rujeola este una dintre bolile eruptive, contagioase ale copilăriei. Boala este mai gravă în cazul sugarilor şi copiilor mici, cu complicaţii pulmonare şi mortalitate destul de ridicată. Curba lunară şi sezonieră a incidenţei rujeolei arată un maxim în lunile de primăvară, respectiv aprilie - mai, minimul fiind înregistrat în august şi septembrie. Sursele de infecţie sunt constituite numai de bolnav, cu forme tipice sau atipice de boală. Transmiterea este aerogenă (prin aer), prin picături de salivă, secreţii nazo-faringiene şi conjunctivale, care rămân în suspensie în aer, fiind contagioase până la două ore după ce persoana contagioasă a părăsit încăperea sau un alt spaţiu închis. Doctorii au explicat că pacientul este contagios patru zile înainte şi după apariţia erupţiei cutanate. Specialiştii au atras atenţia că boala se poate transmite şi indirect, respectiv prin obiecte contaminate cu secreţii de la bolnav. Este adevărat că acest tip de transmitere este mult mai rar.12
Pagina a fost generata in 0.1779 secunde