Recep Tayyip Erdogan va fi primit cu onoruri militare în Germania

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Recep Tayyip Erdogan va fi primit cu onoruri militare în Germania

Externe 07 August 2018 / 20:33 615 accesări

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită de stat în Germania în zilele de 28 şi 29 septembrie, în cursul căreia se va întâlni cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, şi cu cancelarul Angela Merkel, a comunicat marţi preşedinţia germană, transmite dpa.

Erdogan va fi primit de Steinmeier cu onoruri militare, după care va participa la un banchet în seara de 28 septembrie, a indicat preşedinţia de la Berlin, fără alte detalii, scrie agerpres.ro. Pentru stabilirea agendei discuţiilor dintre preşedintele Erdogan şi cancelarul Merkel se poartă încă negocieri 'în strânsă consultare' cu partea turcă. Relaţiile dintre Berlin şi Ankara s-au înrăutăţit după ce parlamentul german a recunoscut în 2016 genocidul împotriva armenilor comis în 1915, în perioada Imperiului Otoman. Cu toate acestea, prin dimensiunile, poziţia geografică şi forţa militară, ca şi prin rolul său în reducerea efectelor crizei refugiaţilor în Europa, Turcia are o importanţă strategică enormă pentru Berlin.

Membri ai comunităţii kurde din Germania intenţionează să organizeze un protest la Poarta Brandenburg din Berlin în timpul vizitei lui Erdogan, pentru a denunţa tratamentul aplicat acestei minorităţi de către statul turc.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2269 secunde