Recital muzical în dulcele grai armenesc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Recital muzical în dulcele grai armenesc
Cultură 08 Octombrie 2016 / 23:04 1005 accesări 0 comentarii

Soprana Armine Khachatryan din Armenia, soția preotului comunității armene din Constanța, Oshakan Khachatryan, a susținut, sâmbătă seară, pe scena sălii „Sergiu Celibidache” a Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, un recital special. Acompaniată la pian de Silvia Ţigmeanu, aceasta a interpretat cântece de suflet, în limba maternă, dar și arii din opere celebre din creația unor mari compozitori, precum: Puccini, Mozart, Verdi și Rossini.

Armine Khachatryan s-a născut pe 15 aprilie 1986, în Armenia. A studiat la Școala de muzică Kzartumyan din Erevan (1993-2001), Școala de Canto din Erevan (2001-2004) și Școala de muzică camerală clasică (2007-2009), absolvind Conservatorul de Stat Komitas și un masterat de muzică clasică. În perioada 2005-2012 a fost solist vocal al corului Bisericii Apostolice Armene „Sfântul Ioan Botezătorul” din Erevan.

Din 2012 până în prezent este solist vocal al Corului Zvartnotz al Bisericii Apostolice Armene „Sfânta Maria” din Constanța, cor pe care îl și acompaniază la pian. De când se află în România, soprana Armine Khachatryan a susținut recitaluri în cadrul unor evenimente organizate de Uniunea Armenilor din România, sucursala Constanța, Parohia Bisericii Constanța, evenimente derulate sub patronajul Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România.

Citește și:

Soprana Armine Khachatryan cântă la Colegiul „Regina Maria“

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1654 secunde