Recomandarea turistică a lunii mai: o zi, două castele și un hipodrom lângă Paris

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a lansat proiectul Touristry în România

Recomandarea turistică a lunii mai: o zi, două castele și un hipodrom lângă Paris

Turism 06 Mai 2015 / 00:00 1580 accesări

Odată cu aderarea României la UE, unul dintre cele mai mari avantaje de care au beneficiat românii a fost posibilitatea de a călători peste tot în Spațiul European și în lume, la prețuri accesibile unei palete foarte largi de oameni. Potrivit unuia dintre cei mai reputați specialiști în turism din România, Alice Udrea, mulți români aleg destinațiile turistice “fără a se ghida după factori esențiali în turism, cum ar fi: tarifele rezonabile la granița dintre sezon și extrasezon, numărul și notorietatea obiectivelor turistice într-o anumită zonă de interes sau alte activități de agrement rare sau unice”. Pentru a arăta și fața nevăzută, dar la fel de spectaculoasă, a unor zone turistice ale lumii, Alice Udrea a lansat, în această lună, Touristry (www.touristry.ro) - un proiect menit să prezinte, prin experienţa și călătoriile proprii, turismul dincolo de clișee și care i-ar putea ajuta pe mulți turiști români să-și reașeze prioritățile în materie de turism.

“PARISUL TREBUIE VIZITAT PRIMĂVARA SAU TOAMNA” În opinia specialistului, momentele din an cele mai bune pentru a vizita capitala Franței sunt primăvara și începutul toamnei. “În luna mai, temperatura este optimă și este o perioadă mai puțin aglomerată din punctul de vedere al circulației turistice. În mai aveți posibilitatea de a vizita obiectivele turistice în tihnă, vă puteți recrea în parcuri superbe, puteți sta la terase sau puteți face o croazieră pe Sena, departe de forfota grupurilor mari de turiști și evitând cozile interminabile pentru cumpărarea biletelor de acces”, explică specialistul. Totodată, Alice Udrea afirmă că în această perioadă a anului sunt șanse mai mari să găsim hoteluri disponibile la tarife accesibile. Mai mult, localităţile din imediata apropiere a Parisului sunt la fel de spectaculoase ca și obiectivele-simbol ale Parisului și pot fi vizitate chiar și într-o singură zi. Dintre acesta, cele mai recomandate sunt Chateau de Maisons-Laffite, Chateau de Saint-Germain-En-Laye și Hipodromul din Maisons-Laffitte. “Fiecare dintre aceste minunate locații are povestea sa și ocupă un loc important în istoria Franţei și a lumii. Acestea se află la o distanţă care poate fi parcursă în maximum 30 minute cu trenul din Paris, accesul fiind foarte facil”, afirmă Alice Udrea. De asemenea, specialistul ne sfătuiește să vizităm și celebrul hipodrom din Maisons Laffitte, deoarece acolo se organizează periodic diverse evenimente tematice, destinate copiilor, iar un astfel de eveniment se desfășoară pe parcursul mai multor zile până la mijlocul lunii mai.

CÂT COSTĂ SĂ VEZI CEALALTĂ FAȚĂ A PARISULUI? Cu aproximativ 30 de euro, o persoană poate “evada” din tumultul Parisului și poate vizita cele trei obiective turistice-etalon ale localităților din jurul Parisului. “Indiferent de motivul vizitei la Paris, doresc să recomand ca, în măsura posibilităților și a timpului disponibil, turiștii să își aloce câteva ore sau o zi în plus pentru a vizita și aceste obiective. Biletul de tren costă aproximativ 4 euro / persoană / sens, iar biletele de acces în castele costă aproximativ 7 euro. Pentru hipodrom, pachetele de acces la diverse evenimente și activități pornesc de la 5 euro, iar copiii beneficiază de gratuități”, potrivit specialistului.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2453 secunde