Recomandări de trafic la trecerea frontierei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Recomandări de trafic la trecerea frontierei

Social 12 August 2022 / 10:52 592 accesări

Ne aflăm în plin sezon estival şi se apropie minivacanța de Sfânta Maria, prilej pentru mulți cetățeni români de a călători în afara granițelor ţării, sens în care, având la bază experienţa de acum două săptămâni, când prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări au trecut aproximativ un milion de persoane, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară,ne așteptăm și de această dată la o creștere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei, pentru persoane şi mijloace de transport,în special la frontiera cu Ungaria și Bulgaria.

În acest context,Poliția de Frontieră Română continuă să aplice măsurile aflate în competenţa instituţiei, dispuse încă de la începerea sezonului estival pentru asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului rutier, a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor documentelor de călătorie. În această perioadă, la nivel național, aproximativ4.000 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat.

Va fi folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei, iar în limita configuraţiei acestora, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

Menţionăm că la frontierele interne,formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, respectiv bulgare, sens în care,în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate şi totodată cu repectarea metodologiei de lucru.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentrusupravegherea sporită a frontierei de stat, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

Ce recomandări sunt adresate participanţilor la traficul transfrontalier

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria,iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, respectiv în Giurgiu şi Vama Veche, Poliția de Frontieră recomandăcălătorilor, utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud.

Astfel, la frontiera româno-ungarăsunt operaţionale12 puncte de trecere, după cum urmează:

 • pe raza jud.Timiş:T.F. Cenad – Kiszombor
 • pe raza jud.Arad:T.F. Nădlac - Nagylak

P.T.F. Nădlac II - Csanadpalota

P.T.F. Turnu - Batonnya

P.T.F. Vărşand - Gyula

 • pe raza jud.Bihor:T.F. Salonta - Mehkerek

P.T.F. Borş – Artand

P.T.F. Bors II- Nagykereki

P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany

P.T.F. Săcuieni - Letavertes

 • pe raza jud.Satu Mare:T.F. Urziceni - Vallaj

P.T.F. Petea – Csengersima

Tot la graniţa cu Ungaria, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 08.00-18.00, ora României, sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale.Acestea sunt amplasate în judeţele Bihor, Arad şi Satu Mare şi pot fi utilizate de către cetățenii care au domiciliul în zona adiacentă frontierei de stat, după cum urmează:

 • judeţul Bihor-T.F Roșiori, P.T.F. Cheresig si P.T.F. Voivozi;
 • judeţul Arad-T.F. Iermata Neagra, P.T.F. Grăniceri, P.T.F. Variașu Mic si P.T.F. Nădlac III;
 • judeţul Satu Mare-T.F. Bercu, P.T.F. Peleş si P.T.F. Horea.

La frontiera româno-bulgarăsuntoperaţionale 10 puncte de trecerea frontierei cu specific rutier:

 • pe raza jud.Giurgiu: P.T.F. Giurgiu– Ruse
 • pe raza jud.Dolj: P.T.F. Calafat - Vidin
 • pe raza jud.Teleorman: P.T.F. Turnu Măgurele - Nicopol (Bac)

P.T.F. Zimnicea - Svistov (Bac)

 • pe raza jud.Călăraşi: P.T.F. Călăraşi/Chiciu (Bac)
 • pe raza jud.Constanţa: P.T.F. Vama Veche

P.T.F. Ostrov - Silistra

P.T.F. Negru Vodă- Kardam

Tot pe raza judeţului Constanţa, sunt deschise traficului,P.T.F. Lipnița– Kainardja şi P.T.F. Dobromir - Krushari, pentru autovehicule până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

Reamintim că înPTF Bechet traficul este suspendat temporar, ca urmare a sistării tranzitului cu bacul peste fluvial Dunărea.

De asemenea, pentru evitarea aglomerărilor şi pentru scurtarea timpului de control, Poliţia de Frontieră Română recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate,

În ceea ce priveştecălătoria minorilor, deoarece ne aflăm în vacanţa de vară,Poliția de Frontieră recomandăpărinţilor ca, înainte de plecare, să consulte condiţiile de călătorie în străinătate pentru minorii cetăţeni români, disponibile pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române,astfel încât să fie evitate situaţiile neplăcute în care acestora nu li se permite ieşirea din ţară.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2333 secunde