Recompensă WikiLeaks pentru scurgeri de informaţii din administraţia SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Recompensă WikiLeaks pentru scurgeri de informaţii din administraţia SUA

Externe 04 Ianuarie 2017 / 14:49 749 accesări

WikiLeaks a promis, marţi, o recompensă pentru orice scurgere de informaţii de la Casa Albă, înainte de încheierea mandatului preşedintelui Barack Obama, relatează BFMTV. ”Aviz administratorilor informatici: nu lăsaţi Casa Albă să distrugă din nou istoria Statelor Unite. Copiaţi documentele acum şi trimiteţi-le la WikiLeaks când vreţi! Oferim o recompensă de 20.000 de dolari pentru orice informaţie care permite arestarea sau boicotarea oricărui agent al administraţiei Obama care a distrus dosare importante”, a comunicat WikiLeaks. Fondatorul său, Julian Assange, a acordat apoi un lung interviu postului de televiziune american Fox, la ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat din iunie 2012. El a refuzat din nou să spună care este sursa care a transmis către WikiLeaks documente furate din căsuţa de e-mail a lui John Podesta, şeful campaniei candidatei democrate Hillary Clinton.

Hillary Clinton a acuzat Guvernul rus că ar fi responsabil de aceste scurgeri de informaţii, punct de vedere împărtăşit şi de administraţia Obama, şi a acuzat WikiLeaks că l-a ajutat pe adversarul său republican, Donald Trump, care a câştigat alegerile prezidenţiale. ”Sursa nu este Guvernul rus”, a insistat Julian Assange, un critic înfocat al lui Hillary Clinton. Assange a spus că este imposibil de spus dacă dezvăluirea acestor e-mailuri a favorizat alegerea magnatului imobiliar în funcţia de preşedinte al SUA.

Julian Assange, în vârstă de 45 de ani, este refugiat la ambasada Ecuadorului la Londra din iunie 2012, pentru a evita să fie extrădat în Suedia, unde este vizat de un mandat de arestare în cadrul unei anchete pentru viol, după plângerea depusă de o suedeză în 2010. Assange a negat aceste acuzaţii şi a susţinut că acesta este doar un pretext pentru a fi extrădat în SUA, unde ar putea fi acuzat de spionaj.12