Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale pieței!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale pieței!
Social 11 Mai 2018 / 20:53 501 accesări 0 comentarii

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Marius Pîrvu, a participat, în perioada 10-11 mai, la cea de-a VII ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment în cadrul căruia a fost lansată în dezbatere reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale pieței.

Conferința a reunit producători, comercianți, reprezentanți ai industriilor sau asociațiilor, dar și personalități din sfera legislativului și din cea administrativă, interesați de realitatea actuală a pieței acestor produse care fac parte din coșul zilnic al consumatorilor.

Cu acest prilej, președintele ANPC a subliniat importanța interacțiunii tuturor părților implicate pentru a asigura o piață stabilă care să ofere consumatorilor un înalt grad de protecție și informare. Tendințele sociale sunt în schimbare, comportamentul consumatorilor se schimbă, cerințele lor sunt mai ridicate, iar operatorii economici din domeniul alimentar trebuie să se adapteze în consecință. Consumatorii așteaptă de la industrie informații concrete, care să răspundă nevoilor lor.

“Consumatorii doresc să cunoască tot mai multe despre alimentele pe care le consumă, despre metodele de fabricare a acestora, despre calitatea lor (sau lipsa ei), despre prețul lor și despre efectele pe care alimentele le exercită asupra sănătății. În nici un alt sector industrial nu există atât de mulți factori care să contribuie la implicarea directă în produsele rezultate. “ a afirmat Marius Pîrvu.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1836 secunde