Recorduri la Maratonul Nisipului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Recorduri la Maratonul Nisipului

Sport 27 Martie 2016 / 18:21 1220 accesări

La Maratonul Nisipului 2016 s-a doborât recordul de participare

La Maratonul Nisipului 2016 s-a doborât recordul de participare

Duminică, pe plaja din stațiunea Mamaia, s-a desfășurat a treia ediție a Maratonului Nisipului, competiție organizată de Asociația Sportivă „SanaSport” și de Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral. Așa cum anticipau organizatorii, s-a stabilit un nou record de participare la Maratonul Nisipului, pentru că la Mamaia au evoluat în 2016 peste 700 de amatori de mișcare, din România, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Italia, Olanda, Grecia și Republica Dominicană. Startul competiției a fost dat din piațeta Perla de către primarul interimar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Vremea mai bună decât anul trecut, când a plouat, a permis și stabilirea de noi recorduri ale singurului eveniment sportiv de acest gen din Europa care se organizează pe nisip. Cursa de maraton (42 km) a fost câștigată de Nicoleta Ciortan (la feminin) și de Ghenadie Țimbalist (la masculin), ambii atleți fiind răsplătiți cu câte un bonus de 500 de lei pentru recordul de timp al competiției, pe lângă premiul de 1.000 de lei cuvenit învingătorului. La semimaraton (21 km) cei mai rapizi au fost Maria Magdalena Veliscu și Vitalie Gheorghiță (Republica Moldova), cursa de 10 km a fost câștigată de Cristiana Alexandra Ghiță și de Maxim Răileanu (Republica Moldova), iar la cursa Family Run (1 km) s-a impus familia Corneanu. La crosul Family Run, de un kilometru, au participat părinți însoțiți de copii.

Pe lângă câștigătorii amintiți mai sus, care s-au impus la categoriile open, organizatorii i-au premiat și pe învingătorii de la fiecare categorie de vârstă (sub 19 ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, peste 60 de ani), masculin și feminin. Pe lângă diplome, cupe și medalii, sportivii care au urcat pe podium au primit premii în bani și în obiecte. Premiile au fost în valoare totală de 26.600 de lei.

La această ediție, participanții au alergat și pentru o cauză nobilă: scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanța, fiind de trei ori mai mare decât media europeană! Fondurile strânse vor fi direcționate către reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social „Dăruiește primul zâmbet”, inițiat de Asociația „Dăruiește Aripi”. Psihologul Adrian Gemănaru, nominalizat anul trecut la premiile World Autism Festival din Canada şi la Gala „Cariere” România, a alergat la Maratonul Nisipului pentru drepturile persoanelor cu autism.

Citește și:

Record de participare la Maratonul Nisipului12
Pagina a fost generata in 0.3562 secunde