Redeschiderea anchetei unui accident în Spania, în care a murit o studentă româncă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Redeschiderea anchetei unui accident în Spania, în care a murit o studentă româncă

Externe 12 Ianuarie 2017 / 07:21 585 accesări

Un judecător spaniol a decis să redeschidă ancheta penală asupra șoferului unui autocar al cărui accident, petrecut în martie în Catalonia, a antrenat moartea a 13 studente străine, printre care și o româncă, a anunțat miercuri un tribunal catalan, potrivit AFP.

Această decizie a fost luată după recursul depus de una dintre victime care a cerut ca șoferul autocarului, singurul acuzat, să fie audiat, a precizat comunicatul Tribunalul de justiție al regiunii Catalonia.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani, grav rănit în accident, nu a putut fi interogat de justiție.

Afacerea a fost clasată provizoriu în noiembrie, când judecătoarea responsabilă de acest dosar a considerat că nu sunt elemente care să justifice urmărirea penală pentru omor prin imprudență, după ce a strâns declarații de la supraviețuitori și angajați ai societății care deținea autocarul.

Judecătoarea a constatat că nu a fost o defecțiune mecanică și că viteza a fost legală.

În opinia sa, șoferul, care nu se afla sub influența alcoolului sau a drogurilor, respectase timpul de odihnă și nu a fost distras de telefonul mobil.

Accidentul s-a produs în zorii zilei de 20 martie, în timp ce autocarul se întorcea la Barcelona (nord-est) cu peste 60 de studenți în schimb universitar care asistaseră la sărbători tradiționale organizate la Valencia (est).

La 180 de kilometri de Barcelona, șoferul, foarte experimentat, a pierdut controlul vehiculului, care a străpuns parapetul de protecție, s-a răsturnat și s-a ciocnit cu un autovehicul care circula din sens opus. Printre cele 13 studente care și-au pierdut viața în accident se numără și o româncă.12
Pagina a fost generata in 0.1514 secunde