Reduceri importante la taxe și impozite! Vezi condițiile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anunț de la SPIT!

Reduceri importante la taxe și impozite! Vezi condițiile

Administrație 30 Ianuarie 2019 / 17:23 1792 accesări

Veste bună pentru plătitorii de taxe și impozite din Constanța. Aceștia au mari șanse să își reducă obligațiile fiscale considerabil, numai dacă își plătesc toate obligațiile fiscale în primul semestru. Mai exact, dacă achitați totul până la data de 1 aprilie, când este ultima zi în care se poate plăti prima tranșă a taxelor și impozitelor locale, beneficiați de o bonificație de 10% (în cazul persoanelor fizice), respectiv 5% (în cazul celor juridice). „Constănțenii care achită integral sumele datorate bugetului local, până la data de 1 aprilie 2019, vor beneficia de bonificații de 10% în cazul persoanelor fizice și 5% în cazul persoanelor juridice din cuantumul impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport. Facem cunoscut faptul că ultima zi de plată este o zi nelucrătoare, termenul scadent prelungindu-se astfel până la sfârșitul primei zile de lucru, respectiv data de 1 aprilie 2019. De asemenea, vă informăm că persoanele care achită integral, până pe 31 ianuarie, cuantumul taxei folosire tramă stradală pentru anul 2019 beneficiază de 10% reducere”, se arată într-n comunicat SPIT.

MODALITĂȚI ALTERNATIVE DE PLATĂ

Pentru a achita obligațiile fiscale, nu este obligatoriu să vă deplasați la ghișeele SPIT. Aveți la dispoziție și alte modalități de plată de la distanță. De exemplu, accesând site-ul secțiunea „Servicii online / Plata online a impozitelor“, sau direct la link-ul https://etax.spit-ct.ro, puteți plăti obligațiile fiscale direct din fața calculatorului. Datoriile la bugetul local pot fi achitate și prin intermediul aplicației Etax Mobile SPIT Constanța, de pe dispozitivele mobile cu sistem de operare Android sau iOS. Tot online, taxele și impozitele se mai pot plăti utilizând platforma https://www.ghiseul.ro. Impozitele se pot achita și la bancă, prin ordin de plată, ori cu numerar, la agențiile Garanti Bank și Banca Transilvania din Constanța. Constănțenii care dețin un cont la Banca Transilvania pot utiliza serviciul „Direct Debit”. Cei care aleg această metodă pot opta pentru plata în două rate (31 martie 2018 și 30 septembrie 2018) sau integral, până la 31 martie 2018 (cu bonificație). O altă metodă care îi poate scăpa pe constănțeni de dureri de cap este ordinul de plată predefinit, ce reprezintă predefinirea SPIT în lista furnizorilor, prin accesarea serviciului de Internet Banking. Nu în ultimul rând, șoferii pot plăti datoriile la bugetul local la orice benzinărie OMV-Petrom sau la magazinele Inmedio din municipiu, prin serviciul Westaco Express. De asemenea, obligațiile fiscale pot fi achitate prin numerar, la toate oficiile Poșta Română din Constanța.

CARE ESTE PROGRAMUL CU PUBLICUL LA GHIȘEE

Cei care pot să meargă la ghișeele SPIT trebuie să știe că agențiile fiscale din str. Sulmona nr. 22, b-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C (în incinta City Park Mall, aripa nouă, etaj I), b-dul Tomis nr. 66, str. Badea Cârţan nr. 3 şi str. Nicolae Grindeanu nr. 66 sunt deschise publicului luni, marți, miercuri și vineri de la 8.30 la 16.30, iar joi, între 8.30 și 18.30. De asemenea, în această perioadă funcționează și standul SPIT din cadrul centrului comercial VIVO, în cadrul căreia se pot realiza diverse operațiuni legate de taxele și impozitele locale. Acesta funcționează în intervalul orar 10.00 - 22.00.12