Refugiații stau în calea fericirii Angelei Merkel! Negocieri complicate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Refugiații stau în calea fericirii Angelei Merkel! Negocieri complicate

Externe 26 Octombrie 2017 / 16:50 617 accesări

A treia rundă de negocieri între posibilii parteneri de coaliție ai cancelarului Angela Merkel, care ar urma să se concentreze pe politicile privind imigrația și azilul, va fi „extraordinar de dificilă”, a declarat joi o reprezentantă a Verzilor. Uniunea Creștin Democrată (CDU) condusă de Merkel, aliatul său bavarez - Uniunea Creștin Socială (CSU), Partidul Liber Democrat (FDP) și Verzii vor avea „negocieri extraordinar de dificile într-unul dintre cele mai controversate domenii”, a spus Claudia Roth pentru DPA.

CSU, formațiune extrem de conservatoare, a condiționat participarea la coaliție de stabilirea unei limite de 200.000 în privința numărului de imigranți care intră în Germania într-un an. Bavaria s-a aflat în prima linie a valului de refugiați, datorită frontierei sale sudice cu Austria.

Cele două partide mici - FDP și Verzii - se opun unei astfel de limite, susținând că ideea contravine regulilor constituționale privind dreptul la azil. CDU vrea să mențină suspendarea dreptului la întregirea familiei pentru solicitanții de azil care au doar protecția subsidiară și după martie 2018. Liderul FDP, Christian Lindner, a declarat joi pentru revista „Der Spiegel“ că această chestiune a reuniunilor familiale va duce „cu siguranță” la un conflict cu Verzii, care se opun ferm suspendării acestora. Discuțiile de joi se vor concentra de asemenea și asupra unor teme precum schimbările climatice și politica energetică.12