Regele Mihai I, în stare gravă. Cine îl va urma la conducerea Casei Regale a României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Regele Mihai I, în stare gravă. Cine îl va urma la conducerea Casei Regale a României
Monden 09 Noiembrie 2017 / 12:39 1646 accesări 1 comentariu

Titlurile Membrilor Casei Regale a Romaniei, precum si Ordinea de Succesiune sunt determinate de Normele Organice ale Casei Regale a Romaniei. Astfel, potrivit acestora, Seful actual al Casei Regale a Romaniei este Majestatea Sa Mihai I, Rege al Romaniei.

Actualul Moștenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei, urmată de Principesa Elena a României, conform Normelor Organice ale Casei Regale a Romaniei. Actualul consort al Mostenitoarei la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei.

Conform articolului 8 din Statutul complet al Casei Regale a României, promulgat prin semnatura Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei din 30 decembrie 2007, "în cazul unei viitoare femei Sef al Casei Regale a Romaniei, consortul sau va primi titlul de "Alteta Sa Regala Principele Consort al Romaniei".

Membrii Casei Regale a Romaniei sunt urmatorii: Alteta Sa Regala Elena, Principesa Romaniei (jure sanguinis); Alteta Sa Regala Sofia, Principesa Romaniei (jure sanguinis); Alteta Sa Regala Maria, Principesa Romaniei (jure sanguinis).

Sotii si copiii Altetelor Lor Regale Principesele nu detin titluri personale.

Ordinea de Succesiune la Tron si la Sefia Casei Regale a Romaniei este bazata pe principiul primogeniturii cu preferinta masculina, Normele Organice abrogand astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor si a descendentilor lor.

În data de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" și calificativul de "Alteță Regală". De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României.

Ordinea de Succesiune la Tron si la Sefia Casei Regale a Romaniei, in prezent, aceasta este urmatoarea:

1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei;

2. ASR Principesa Elena a Romaniei;

3. Elisabeta Karina de Roumanie;

4. ASR Principesa Sofia a Romaniei;

5. Elisabeta Maria Biarneix;

6. ASR Principesa Maria a Romaniei.

Modificari ale acesteia se pot aduce prin decizia Sefului Casei Regale a Romaniei.

Vă reamintim că Regele Mihai I şi familia regală trec prin momente grele. Starea Regelui Mihai s-a agravat, a anunţat luni Casa Regală a României. Regele Mihai I, care a împlinit 96 de ani pe 25 octombrie 2017, suferă de cancer de piele și leucemie cronică.

Principesa Moștenitoare Margareta s-a dus în Elveția pentru a fi alături de Regele Mihai şi pentru a se întâlni cu medicii care au grijă de rege, se arată într-un comunicat de presă al Casei Regale a României.

Starea gravă de sănătate a Regelui Mihai I a inscat un întreg scandal în familia Regală a României

Casa Regală a transmis, miercuri seară, printr-un comunicat de presă, că Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai I din partea fiicei Alteţei Sale Principesa Elena, a avut o tentativă de violare a domiciliului regelui Mihai I din Elveţia, unde fostul principe a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale. El a agresat fizic şi verbal trei persoane, una dintre ele având răni corporale. În final, fostul principe a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă.

Fostul principe Nicolae a spus că nu înţelege "agresivitatea" Casei Regale de a face tot posibilul să îl împiedice să îşi vadă bunicul.

"Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar", a scris, pe Facebook, fostul principe Nicolae.

În martie 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să se retragă din viaţa publică, în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României. Atunci Casa Regală a anunţat că Regele Mihai I a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

1 comentariu

X 16:49:10 / 09 Noiembrie 2017
către y !

Regatul și regele, doar ca să vorbim de pomană, să vorbim în vânt, să ne dăm vânt ca vorba din popor "calule mănânci ovăz, că mie îmi vine să mă b. .", cam așa vine chestiunea aceasta despre monarhie și rege, să mai umplem golurile pe ici pe colo, atunci când nu prea avem ce vorbi și discuta ! Monahia numai are nici o șansă în țara marilor : hoții, șărlătănii, golănii, excrocherii..... ! Ce să facă regele, doar să aprofundeze și mai mult : dezastrul și declinul României ! De ce se mai luptă pentru putere membrii familiei regale, doar pentru titlul regal, la ce bun și pentru cine / ce, noi, românii nu am înțeles pentru ce atâta furtună într-un pahar cu apă, mai bine lăsați-o baltă, că nu ne impresionează și nici nu ne interesează, lupta cu trecutul ați pierdut-o, ce să mai vorbim despre viitorul casei regale, domnule Duda, lasă pe adevăratul prinț moștenitor, pe Nicolae, pe nepotul regelui Mihai l, să rămână / să fie ce defapt îi revine de drept, moștenitor la tronul unui scaun regal pierdut, domnule Duda Corneliu, numai aspirați la iluzii pierdute ! Politicienii de circa 30 de ani, nu au dat " vrabia din mână, cu cea de pe gard ! " LUPTĂ FĂRĂ SENS, PENTRU ILUZII CU ADEVĂRAT PIERDUTE !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2161 secunde