Regina Elisabeta a II-a a murit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Regina Elisabeta a II-a a murit

Externe 08 Septembrie 2022 / 21:41 1598 accesări

Regina Elisabeta a II-a, cel mai faimos monarh din lume, a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa şi de fiul său, prinţul Charles, care i-a succedat automat.

''Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine'', a precizat Palatul Buckingham într-un comunicat

După aflarea anunţului oficial al decesului suveranului britanic, site-ul web al monarhiei a actualizat datele referitoare la regină, pe pagină apărând următoarea informaţie: "Regina Elisabeta a II-a, 1926-2022".

Drapelul britanic a fost coborât în bernă joi, la Palatul Buckingham - unde s-au strâns sute de persoane - în momentul anunţului morţii reginei Elisabeta a II-a, transmite AFP.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj de condoleanţe la moartea Reginei Elisabeta a II-a, afirmând că domnia monarhului britanic reprezintă "un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public".

"Sincere condoleanţe la trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestăţii Sale, care s-a întins pe parcursul a şapte decenii, a modelat istoria modernă şi reprezintă un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic şi de Familia Regală", a scris şeful statului pe Twitter.Ştiri recomandate

12