Registrul Naţional de Predializă pentru pacienţii cu boală cronică de rinichi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Registrul Naţional de Predializă pentru pacienţii cu boală cronică de rinichi
Sănătate 03 Ianuarie 2019 / 19:00 387 accesări 2 comentarii

Ministerul Sănătăţii propune înfiinţarea unui registru naţional pentru pacienţii cu boală cronică de rinichi în stadiul de predializă.

Conform referatului de aprobare a proiectului, Spitalul Clinic de Urgenţă ''Sf. Ioan'' va asigura coordonarea tehnică la nivel naţional, respectiv realizarea, implementarea şi managementul Registrului Naţional de Predializă, iar coordonarea ştiinţifică va fi asigurată de cadrele didactice din cadrul Clinicii de Nefrologie şi Dializă a Spitalului ''Sf. Ioan'', în colaborare cu Comisia de nefrologie a Ministerului Sănătăţii. "Medicii în specialitatea Nefrologie care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor sanitare ce furnizează servicii medicale pentru pacienţii diagnosticaţi cu boală cronică de rinichi stadiile 1 - 5 vor fi obligaţi să raporteze datele în Registrul Naţional de Predializă, în condiţiile prezentului ordin şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Medicii în specialitatea Nefrologie, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor sanitare ce furnizează servicii medicale pentru pacienţii diagnosticaţi cu boală cronică de rinichi stadiile 1 - 5, vor putea prescrie medicaţie specifică acestei patologii doar pacienţilor înscrişi în Registrul Naţional de Predializă", se arată în proiectul MS. Totodată, unităţile sanitare care furnizează servicii medicale pentru pacienţii diagnosticaţi cu boală cronică de rinichi sunt obligate să raporteze datele în Registrul Naţional de Predializă.

Loading...

2 comentarii

Victor Scarlat 16:51:23 / 04 Ianuarie 2019
Extraordinar

Un proiect extraordinar al Ministerului Sanatatii. Sper sa fie aprobat cat mai repede. Felicit pe cei care s-au gandit sa-l propuna ! Este nevoie sa se stie cum se vor cheltui banii pe programele nationale si cati pacientinvor avea nevoie de dializa sau transplant. BRAVOS!

Misu 18:07:34 / 04 Ianuarie 2019
predializa

Pare un proiect bun si care va da si pacientilor renali speranta ca cineva monitorizeaza cum sunt tratati,cand intra in dializa si ce se intampla cu ei...chiar ma bucur si felicit pe cei care sa gandesc si la noi!Sanatate initiatorilor si doamnei ministru!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1567 secunde