Reîntîlnire cu Apostu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
FC Farul debutează în ediţia viitoare a Ligii I la Arad

Reîntîlnire cu Apostu

Sport 05 Iulie 2006 / 00:00 926 accesări

Ca şi anul trecut, FC Farul a avut noroc la tragerea la sorţi pentru stabilirea programului competiţional al Ligii I, efectuată ieri la sediul LPF din Bucureşti. Constănţenii vor debuta pe terenul uneia dintre nou-promovatele în prima divizie, UTA. Arădenii au ajuns în Liga I doar pentru că au fuzionat cu Liberty Salonta, pentru că altfel ar fi trebuit să evolueze în eşalonul al treilea al fotbalului românesc. În ediţia trecută, gruparea de pe litoral a întîlnit în deplasare pe Pandurii Tg.Jiu, impunîndu-se cu 2-1. Meciul de la Arad va prilejui şi reîntîlnirea cu atacantul Bogdan Apostu, plecat la UTA chiar de la Constanţa sub formă de împrumut pentru un sezon, în urmă cu două zile. “Nu am vreo clauză în contract care să mă oprească să joc împotriva Farului, dar prefer să nu dau declaraţii. Vreau să vorbesc pe teren”, a spus atacantul, folosit destul de puţin de antrenorul constănţenilor, Momcilo Vukotic.

“Rechinii” vor juca primul meci pe teren propriu cu Oţelul Galaţi, echipă condusă chiar de fostul tehnician al constănţenilor, Petre Grigoraş. Tehnicianul s-a mai aflat o dată în această postură în penultima etapă a campionatului trecut, cînd s-a impus chiar la Constanţa, 1-0. “Odată şi-odată tot trebuia să joc contra Farului, la Constanţa. Mi-aş dori să repetăm jocul, dar şi rezultatul din returul ediţiei anterioare”, a spus Grigoraş.

Constănţenii nu vor avea însă ocazia de a vedea la lucru în tur cele trei reprezentante ale României în cupele europene, Farul urmînd să se deplaseze în capitală pentru a întîlni Steaua, Dinamo şi Rapid. “Nu ne-a interesat prea mult tragerea la sorţi, pentru că, indiferent de rezultat, mergem înainte. Nu ştiu dacă este un avantaj că nu întîlnim formaţiile puternice în tur pe teren propriu. Oricum, vor veni la Constanţa în tur", a declarat directorul executiv al Farului, Florentin Chiforeanu.

Şoc la Timişoara în prima rundă

Prima rundă a Ligii I, care va avea loc în 29 iulie, programează mai multe meciuri interesante: Poli Timişoara - Steaua, Universitatea Craiova - FC Vaslui, UT Arad - Farul Constanţa, Oţelul Galaţi - CFR Cluj, Ceahlăul Piatra Neamţ - Gloria Bistriţa, Unirea Urziceni - Poli Iaşi, FC Naţional - Dinamo, Sportul - Rapid şi Jiul - FC Argeş. Primul derbi al Ligii I va avea loc, în etapa a VII-a, la 16 septembrie, cînd se vor întîlni Steaua şi Rapid. În etapa a VIII-a, la 20 septembrie, se va juca meciul Dinamo - Steaua, iar în 30 septembrie, în etapa a X-a, Dinamo va juca în compania Rapidului.

Turul Ligii I se va încheia cu etapa a XVII-a, la 25 noiembrie, însă, în acest an mai sînt programate două etape din retur, astfel că ultima dată pînă la care se vor juca meciuri este 9 decembrie.

Programul Farului în turul campionatului:

Etapa I, 29 iulie: UTA Arad - Farul; Etapa a II-a, 5 august: Farul - Oţelul Galaţi; Etapa a III-a, 12 august: FC Vaslui - Farul; Etapa a IV-a, 19 august: Farul - Unirea Urziceni; Etapa a V-a, 26 august: Steaua - Farul; Etapa VI-a, 9 septembrie: Farul - Ceahlăul Piatra Neamţ; Etapa a VII-a, 16 septembrie: FC Argeş - Farul; Etapa a VIII-a, 20 septembrie: Farul - FC Naţional; Etapa a IX-a, 23 septembrie: Rapid - Farul; Etapa a X-a, 30 septembrie: Farul - Sportul Studenţesc; Etapa a XI-a, 14 octombrie: Dinamo - Farul; Etapa a XII-a, 21 octombrie: Farul - Jiul Petroşani; Etapa a XIII-a, 28 octombrie: Gloria Bistriţa - Farul; Etapa a XIV-a, 4 noiembrie: Poli Timişoara - Farul; Etapa a XV-a, 11 noiembrie: Farul - Poli Iaşi; Etapa a XVI-a, 18 noiembrie: Universitatea Craiova - Farul; Etapa a XVII-a, 25 noiembrie: Farul - CFR Cluj.12