Relaţii speciale între China şi Coreea de Nord! Kim Jong Un face declaraţii sugestive

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Relaţii speciale între China şi Coreea de Nord! Kim Jong Un face declaraţii sugestive

Externe 10 Septembrie 2018 / 16:10 415 accesări
Liderul nord-coreean Kim Jong Un, alături de Li Zhanshu, „numărul trei” în ierarhia Partidului Comunist din China

Liderul nord-coreean Kim Jong Un, alături de Li Zhanshu, „numărul trei” în ierarhia Partidului Comunist din China

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a declarat lui Li Zhanshu, „numărul trei” în ierarhia Partidului Comunist din China, că relaţiile dintre cele două ţări sunt „speciale”, au relatat luni media de stat Coreea de Nord, transmite agenţia de presă Kyodo, scrie Agerpres. Declaraţiile lui Kim Jong Un către oficialul chinez, difuzate de agenţia nord-coreeană KCNA, par să sugereze că el doreşte să reia şi să promoveze negocierile cu preşedintele american Donald Trump privind denuclearizarea, cu sprijinul Chinei, pentru a obţine garanţii de securitate din partea Washingtonului.

Liderii chinez şi nord-coreean „trebuie să dezvolte mai ferm şi profund relaţiile speciale şi solide dintre RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) şi China, pe care nu le poate afecta nimeni”, i-a declarat Kim Jong Un lui Li Zhanshu duminică la Phenian.

Li Zhanshu i-a transmis lui Kim Jong Un o scrisoare din partea preşedintelui Chinei, Xi Jinping. El a sosit la Phenian duminică pentru a asista la evenimentele organizate cu ocazia marcării a 70 de ani de la înfiinţarea Coreii de Nord. Este pentru prima dată din 2015 când un membru al Comitetului Politic Permanent al Chinei vizitează Coreea de Nord. Televiziunea oficială nord-coreeană a transmis o paradă militară înregistrată, desfăşurată la Phenian duminică, pentru a marca aniversarea. În cursul defilării nu au fost prezentate rachetele balistice intercontinentale nord-coreene care pot atinge SUA. Kim s-a abţinut aparent să-l provoace pe Trump, în scopul reluării convorbirilor privind denuclearizarea, sunt de părere experţi străini, notează agenţia japoneză de presă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1832 secunde