Remember creatorul Megaupload.com? A făcut sute de milioane din piraterie pe internet! Acum va plăti

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Remember creatorul Megaupload.com? A făcut sute de milioane din piraterie pe internet! Acum va plăti

Tehnologie 05 Iulie 2018 / 15:21 638 accesări
Kim Dotcom

Kim Dotcom

Curtea de Apel a Noii Zeelande a hotărât joi că Kim Dotcom poate fi extrădat în Statele Unite, unde riscă 20 de ani de închisoare, o serioasă înfrângere pentru controversatul fondator german al site-ului Megaupload.com, acuzat de justiţia americană de piraterie masivă pe internet, relatează AFP. Avocaţii apărării au făcut apel la o recentă decizie similară împotriva lui Kim Dotcom, pe numele său adevărat Kim Schmitz, precum şi a trei dintre colegii săi. "Dovezile furnizate de Statele Unite arată clar la prima vedere (...) că apelanţii (Kim Dotcom şi ceilalţi acuzaţi) au conspirat şi încălcat intenţionat drepturile de autor pe scară largă pentru câştiguri comerciale", a spus Curtea într-un comunicat.

Scandalul a izbucnit în ianuarie 2012 când poliţia neozeelandeză a descins la proprietatea sa luxoasă din Auckland, „Dotcom Mansion”, la cererea autorităţilor americane.

Departamentul american al Justiţiei şi FBI îl acuză pe cetăţeanul german în vârstă de 44 de ani că a pus la cale un jaf online pe scară largă cu ajutorul Megaupload.com, site-ul său de pe care se descărcau materiale fără licenţă, închis de justiţia americană în ziua descinderii.

Kim Dotcom şi trei membri ai echipei Megaupload - Finn Batato, Mathias Ortmann şi Bram van der Kolk - au suferit în februarie 2017 o altă înfrângere din partea justiţiei neozeelandeze care a confirmat o hotărâre de extrădare pronunţată în decembrie 2015 în primă instanţă. Kim Dotcom şi colegii săi sunt acuzaţi de FBI că au obţinut din activitatea lor profituri de 175 de milioane de dolari şi au provocat pagube de peste o jumătate de miliard de dolari deţinătorilor de drepturi pentru creaţii muzicale, filme şi alte produse piratate.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1652 secunde