Remus-Cristy Băisan și-a suspendat candidatura la șefia PNL Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Contre între liberalii de la malul mării Remus-Cristy Băisan și-a suspendat candidatura la șefia PNL Constanța
Politică 21 Aprilie 2017 / 12:55 3493 accesări 1 comentariu

Consilierul Județean Remus-Cristy Băisan a anunțat, printr-un comunicat de presă, că și-a suspendat intenția de a mai candida la șefia Organizației Județene Constanța a PNL. Băisan a explicat motivele care au stat la baza acestei decizii într-un comunicat de presă, remis pe adresa redacției. „Au trecut mai bine de cinci luni de când, printr-un comunicat de presă, trăgeam un semnal de alarmă referitor la starea de criză în care se află filiala PNL Constanța. De asemenea, au trecut aproape șase săptămâni de când, printr-o conferință de presă, îmi anunțam intenția de a candida la președinția filialei PNL Constanța. Am sperat că aceste săptămâni vor reprezenta o perioadă de clarificare și vor produce schimbări, atât în cadrul organizațiilor locale, cât și la nivelul filialei. Am constatat, însă, că, în toată această perioadă, actualul șef al filialei, Gheorghe Dragomir, înconjurat de un număr de locotenenți, a mers prin tot județul, într-o demonstrație de forță specifică oligarhilor, cu singurul scop de a înăbuși orice încercare de opoziție în partid. Rezultatul acțiunilor lui Dragomir și ale acoliților săi s-a concretizat prin următoarele: membrilor de partid li s-a blocat dreptul la vot, într-un mod nestatutar și ilegal. Au fost impuse în birourile politice locale doar persoane agreate de Dragomir și de gașca lui (președinți, vicepreședinți etc.). Au fost viciate profund rezultatele alegerilor interne, în majoritatea organizațiilor locale am avut candidați unici. După cum era de așteptat, am fost ținta unor atacuri continue, atât în spațiul public, cât și în interiorul partidului, venite din partea președintelui Dragomir și a grupării sale. Atacuri josnice și nefondate. Din aceste cauze, alegerile din filiala Constanța sunt acum contestate, atât în forurile interne ale partidului, cât și în instanță. Contestațiile depuse sunt în curs de soluționare și au șanse reale de a anula, așa cum ar fi corect, aceste alegeri interne. Am încredere că soluționarea acestor contestații va duce către reluarea procesului alegerilor interne în filiala PNL Constanța. Întrucât nu doresc să legitimez în niciun fel alegerile la nivel județean, programate pentru 27 aprilie, îmi suspend candidatura până la soluționarea contestațiilor, urmând să iau o decizie finală după ce instanțele se vor pronunța. Principiile mele nu îmi permit să merg să cer un vot de încredere unor persoane lipsite de credibilitate, care au obținut funcții în organizațiile locale în urma unui proces de alegeri interne profund viciat. Cred în continuare într-un PNL curat și puternic“, se arată în comunicatul lui Băisan.

1 comentariu

MIHAI 09:50:29 / 23 Aprilie 2017
E MAI USOR SA DEZERTEZI DECAT SA LUPTI

Prin decizia luata , dl Baisan demonstreaza ca nu este un luptator , ca nu are calitatile necesare unui lider politic . Nu intotdeauna un om de afaceri de succes sau un intelectual de valoare poate fi si om politic , lider politic . Dl Baisan a ignorant faptul ca are de-a face cu indivizi care n-au nicio legatura cu liberalismul , cu democratia si cinstea . In schimb , gasca politicianista in frunte cu Hasotti si Dragomir are experienta raului , a masinatiunilor si sforariilor , si este motivata de interese personale nu de interesele impuse de doctrina si programul partidului , care , ca sa fim sinceri , nu mai valoreaza nimic dupa ce PNL a intrat in USL . Daca dl Baisan nu a tinut cont de aceste aspecte , este grav si se explica de ce a renuntat la candidatura , renuntarea fiind o alta dovada , ca nu are calitati de luptator politic . Cand s-a hotarat sa intre in politica , dl Baisan trebuia sa-l studieze pe Machiaveli , si sa fie convins ca fara cunoasterea si aplicarea ideilor acestuia nu poti sa faci politca in Romania . Trebuia ca dl Baisan sa se faca frate cu dracul , sa promita mai mult ca Dragomir si sa nu se desparta nicio clipa de el in toate actiunile initiate de Dragomir . Ca sa poti invinge trebuie sa-l ai pe adversar aproape , sa nu-l pierzi din ochi , sa-l insotesti peste tot si sa-l combati cu argumenet si mijloace mai bune ca ale lui sau cu propriile lui areme . In timp ce Dragomir actiona dl Baisan astepta la sediu mila Domnului . In timp ce Dragomir actiona , dl Baisan spera si astepta sa cada para malaiaţă . Parasirea frontului de catre dl Baisan inseamna dezertare , si demonstreaza ca lipsesc convingerile si spiritul de sacrificiu . Cea mai mare greseala a dlui Baisan nu este ca a uitat sau n-a stiut ce a spus Machiaveli , ci zicala romaneasca : daca te bagi in tărâţe te manaca porcii . Poti fi genial in afaceri sau intr-o profesie , dar analfabet in politica .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.4025 secunde