Reparații frigidere sau achiziția de echipamente noi - cum este mai rentabil

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Reparații frigidere sau achiziția de echipamente noi - cum este mai rentabil
Lifestyle 29 Septembrie 2020 / 15:27 262 accesări

Strategiile de marketing și publicitate destul de ingenioase și de agresive ale retailerilor de electrocasnice îi determină adesea pe oameni să facă achiziții de produse chiar și când de fapt nu există o nevoie reală pentru o asemenea acțiune. Nu doar de Black Friday, dar în multe alte momente din an, magazinele online și offline promovează unele campanii promoționale în cadrul cărora propun mari reduceri la aparate electrocasnice, inclusiv aparate frigorifice - frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice.

Aceste produse absolut necesare în orice locuință modernă au de fapt o durată mare de viață, iar cu mici reparații pot fi utilizate foarte eficient chiar și mult după termenul recomandat de producător. Prelungirea vieții unui frigider se face de obicei prin două metode: pe de o parte prin prevenirea problemelor (adică utilizare atentă, respectarea instrucțiunilor), pe de altă parte prin intervenții de reparații frigidere, atunci când ceva nu funcționează perfect.

Multe persoane caută online reparații frigidere București sau alte orașe după caz, apelând la firme de service sau tehnician frigotehnist autorizat capabil să asigure reparație frigider la domiciliul clientului. Astfel de intervenții, făcute cu profesioniști onești, sunt rentabile, căci înseamnă cost redus pentru reparație și chiar pentru înlocuirea de piese defecte, dacă este cazul. Cum știi să găsești un specialist in reparații frigidere demn de a fi ales pentru colaborare? Internetul ajută mult - evită să te rezumi la website-urile de anunțuri, apelează la cei care au website-uri proprii și prezență online puternică în general, inclusiv recenzii predominant pozitive. Sunt acei specialiști în reparații frigidere care se bazează pe clienți mulțumiți, care de obicei lucrează chiar pe bază de recomandări.

Când este cu adevărat mai avantajos să cumperi un frigider nou decât să repari unui vechi? Când aparatul frigorific existent este cu adevărat foarte vechi, iar piesele de schimb costă prea mult sau nu sunt ușor de găsit. De asemenea, merită să cumperi alt frigider dacă cel deținut este degradat puternic și din punct de vedere estetic - ruginit, lovit, spart, cu zgârieturi multe și profunde. Mai mult, achiziția unui frigider nou este avantajoasă dacă cel vechi are un consum mare de energie electrică, o tehnologie învechită. Alege doar aparate frigorifice clasă A sau și mai bine A+, A++ sau A+++. Cu cât consumul de curent electric este mai mic, cu atât vei economisi mai mult la factură. Într-un an, acest lucru poate să conteze destul de mult.

Poți cumpăra un frigider nou și dacă cel vechi nu îți satisface suficient de mult nevoile - poate ai nevoie de unul cu volum mai mare, chiar side by side. Însă dacă schimbarea aparatului frigorific ține mai mult de acestă rațiune, atunci nu uita că este rentabil să repari întât frigiderul existent, pe care ulterior - în stare perfectă de funcționare - îl poți valorifica prin vânzarea sa pe website-urile de anunțuri. Vei obține un preț mai bun decât dacă pur și simplu l-ai oferi la schimb retailerului într-un program de reciclare.

Și pentru că am amintit de reciclare, să nu uităm că apelarea la reparații frigidere este o chestiune ce ține nu doar de economisire și de confort, ci și de responsabilitate față de mediul înconjurător. A arunca frigiderul vechi înseamnă poluare. Tot poluare produce și un frigider defect, care nu răcește corespunzător și poate consuma mai mult curent electric decât ar trebui.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1199 secunde