Repertoriu eclectic în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul de Stat Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Repertoriu eclectic în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul de Stat Constanța

Cultură 03 Aprilie 2019 / 15:19 759 accesări

Menajeria de sticla

Menajeria de sticla

Veethoven.. fai. TSC

Veethoven.. fai. TSC

Testosteron TSC

Testosteron TSC

Teatrul de pe Bulevardul Ferdinand Nr. 11 prezintă publicului în acest weekend 3 spectacole extrem de diverse ca gen, estetică și abordare regizorală.

Începutul lunii aprilie aduce, la Teatrul de Stat din Constanța, 3 spectacole inspirate din textele unor autori din diverse perioade, de la Tennessee Williams până la Mihail Zoșcenko sau Andrzej Saramonowicz.

Vineri, 5 aprilie 2019, începând cu ora 19:00, este programat Veethoven, făi!, un spectacol ce spune povestea unei doctoriţe autoclaustrate şi obsedate de Beethoven, un fel de Miss Havisham al cărei singur vizitator este Piranda furnizoare de lapte (uneori diluat cu apă) dimineaţa.

La primul nivel de înţelegere, se râde mult din cauza intrigii susţinute de energia inepuizabilă a ţigăncii care încearcă prin toate mijloacele să scoată bani de la doamna bogată şi nebună, îndrăgostită de Beethoven. În cele din urmă, crede că i-a găsit punctul slab – are nevoie de bărbat – şi se oferă să codoşească pe bani, livrându-i-l „nebunei” pe propriul soţ, care ştie să fluiere acceptabil cele câteva măsuri celebre din Simfonia Destinului. La alt nivel de receptare, într-un fel straniu, se revelează legătura, nu atât de evidentă, între surzenia lui Beethoven, golurile apoase din lapte şi depresia femeii, provocată de faptul că genialul compozitor nu a reuşit să schimbe viitorul.

VEETHOVEN, FĂI!

un text de Lana Moscaliuc și Iulian Enache după o idee de Mihail Zoșcenko

regia: Iulian Enache

cu: Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Remus Archip

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, de la ora 19:00, publicul este invitat să intre în atmosfera specială a Menajeriei de sticlă. Menajeria de sticlă este una dintre cele mai jucate piese ale celebrului dramaturg american Tennessee Williams, laureat al premiului Pulitzer pentru "Un tramvai numit dorinţă" şi "Pisica pe acoperişul fierbinte". Textul vorbeşte despre o lume care trăieşte la graniţa dintre realitate şi fantezie; o lume plină de sensibilitate, creată din intensitatea relaţiilor. Spectacolul realizat de Diana Mititelu la Teatrul de Stat Constanța prilejuiește spectatorilor o întâlnire emoționantă cu unul dintre cele mai frumoase texte din dramaturgia secolului XX.

Nina Udrescu, Marian Adochitei, Lana Moscaliuc și Andrei Cantaragiu realizează, în filigran, creații actoricești remarcabile, într-o poveste despre iubire și speranță.

MENAJERIA DE STICLĂ

de Tennessee Williams

traducerea Anda Boldur

Cu: Marian Adochiței, Nina Udrescu, Lana Moscaliuc, Andrei Cantaragiu

Regia şi ilustraţia muzicală: Diana Mititelu

Scenografia: Titus Ivan

Duminică, 7 aprilie 2019, de la ora 19:00, la Teatrul de Stat Constanța se poate viziona povestea a șapte bărbați care „cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi”. Testosteron este “o comedie cult a regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz, jucată cu mare succes pe multe dintre scenele lumii. Varianta de la Constanța a regizorului Traian Şoimu a câștigat aprecierile publicului, bucurându-se de un mare succes în egală măsură și la Gala Națională a Comediei de la Galați: „este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor” Traian Șoimu.

TESTOSTERON

de Andrzej Saramonowicz

traducerea: Ioana Diaconu Mureşan

Cu: Marian Adochitei, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu

Regia: Traian Şoimu

Scenografia: Zsolt Fehérvári

Muzica: Adrian Mihai

Spectacol nerecomandat minorilor.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a teatrului la următoarele prețuri: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari)

Pentru mai multe detalii: 0241.488.247. / 0371.442.592.

Programul agenției de bilete:

luni: 09:00 – 17:00

joi - duminică: 11:00 – 19:00

Din respect pentru actori, după începerea reprezentației, accesul publicului în sala nu va mai fi permis.12