Republicanii renunță la Trump, De Niro i-ar da un pumn

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Hillary, singura soluție a SUA?!

Republicanii renunță la Trump, De Niro i-ar da un pumn

Externe 09 Octombrie 2016 / 16:10 384 accesări

Categoric, americanii nu au mai fost de multă vreme atât de interesați de prezidențiale ca acum. ”Îndrăzneala” miliardarului Donald Trump de a candida din partea republicanilor a... inflamat spiritele din ambele tabere, căci nu puțini sunt republicanii ce se opun din tot sufletul ca mogulul, cam slobod la gură și cam... dezinformat, să preia destinele celei mai puternice națiuni a lumii. Vedetele de la Hollywood se implică în mod obișnuit în campaniile prezidențiale, dar de această dată, pe lângă îndemnul adresat americanilor de a ieși la vot, Robert De Niro a mărturisit că i-ar trage un pumn în față lui Trump, în timp ce Arnold Schwarzenegger, republican convins, a anunțat că ar fi prima dată când nu ar vota cu candidatul partidului său. 150 de republicani s-au... dezis de Trump în ultimul an, din cauza declarațiilor lui controversate. Chiar și așa, acesta merge mai departe, în ciuda tuturor, am putea spune. Un sondaj recent arată că 75% din republicani îl susțin pe Trump, în timp ce rivala sa democrată, Hillary Clinton, și-a cam redus avantajul.

Robert De Niro a șocat pe toată lumea în timpul unui testimonial, ca parte a unei campanii menite să-i convingă pe americani să meargă la vot, denumită #Voteyourfuture. Deși inițial s-a mers pe ideea ca afirmațiile lui De Niro să nu exprime vreun partizanat politic, celebrul actor a cedat furiei și s-a dezlănțuit împotriva lui Trump, când a fost întrebat care sunt lucrurile de care îi pasă: ”Este atât de prost. Este un porc, un câine, un derbedeu. Nu știe despre ce vorbește, nu este pregătit, nu îi pasă, nu își plătește taxele. Colin Powell a avut dreptate când a zis că e un dezastru național, o rușine pentru această țară. Mă înfurie atât de tare că țara a ajuns în acest punct. Spune că le-ar da oamenilor un pumn în față. Ei bine, eu i-aș da lui un pumn în față. Acesta este omul pe care ni-l dorim ca președinte? Nu prea cred. Mie îmi pasă de direcția în care se îndreaptă această țară. Și sunt foarte îngrijorat pentru că țara s-ar putea îndrepta într-o direcție greșită cu cineva ca Donald Trump”.

Actorul american de origine austriacă Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului California, a anunțat pe Facebook că pentru prima dată de când a obținut cetățenia SUA, în 1983, nu va vota pentru candidatul republican la alegerile prezidențiale. Starul de la Hollywood a precizat că, dincolo de calitatea sa de membru al Partidului Republican, este american. Mai mult, el și-a sfătuit colegii să pună țara mai presus de formațiunea politică din care fac parte, precizând că un astfel de gest nu doar că este acceptabil, ci este o datorie. ”Încă nu m-am hotărât cum voi vota luna viitoare. Am fost mândru să fiu republican încă de când m-am mutat în SUA, în 1968, când am auzit vorbele lui Nixon despre comerțul liber și apărarea libertății noastre cu o armată puternică. În ziua aceea m-am alăturat partidului lui Abraham Lincoln, Teddy Roosevelt și Ronald Reagan. Dar oricât de mândru aș fi să mă caracterizez drept republican, există o calitate care este mai presus decât orice, aceea de american. Deci vreau să le reamintesc colegilor mei republicani că nu numai că este acceptabil să alegi țara ta în locul partidului, este chiar o datorie”, a scris Arnold Schwarzenegger pe Facebook.

Aproape 75% dintre alegătorii Partidului Republican vor ca Donald Trump să rămână candidatul formaţiunii la funcţia de preşedinte al SUA, iar la nivel general, distanţa faţă de candidatul democrat, Hillary Clinton, pare să se fi micşorat. Conform unui sondaj efectuat de Politico.com / Morning Consult, efectuat imediat după difuzarea unei înregistrări audio ce surprinde un limbaj obscen al candidatului republican, 45% dintre alegătorii americani cred că Trump trebuie menţinut în cursa prezidenţială, alţi 39% sperând la retragerea lui. În rândul electoratului republican de bază, 74% dintre alegători cred că liderii formaţiunii trebuie să îl susţină în continuare pe magnatul new-yorkez, doar 13% optând pentru retragerea susţinerii. Conform sondajului, la nivel naţional, Hillary Clinton are un avans de 4% în rândul electoratului general, fiind creditată cu 42%, în timp ce Donald Trump are o susţinere de 38%. Vineri, Hillary Clinton avea un avans de 5%. Experţii Partidului Republican se temeau de pierderea unei părţi a electoratului de bază în contextul scandalului în care este implicat Trump, dat fiind că nu vrea să se retragă deşi a pierdut sprijinul unor membri marcanţi, inclusiv al senatorului John McCain.12