Resistematizare rutieră dureroasă la Delfinariu! Cozi insuportabile...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Autoritățile încearcă să fluidizeze circulația

Resistematizare rutieră dureroasă la Delfinariu! Cozi insuportabile...

Administrație 24 Noiembrie 2016 / 07:00 5261 accesări

Cine a circulat săptămâna aceasta pe bulevardul Mamaia, cu siguranță, s-a împotmolit fix în intersecția cu strada Soveja (de la Delfinariu). În zonă, cozile de mașini se întind pe sute de metri, mai ceva decât în mijlocul sezonului estival, o situație anormală pentru mijlocul săptămânii de toamnă la Constanța. Reprezentanții Primăriei Constanța ne-au explicat că în zonă s-au schimbat diagramele de semaforizare, tocmai pentru a rezolva problema altor blocaje. Unii spun că s-a făcut mai mult rău decât bine, dar măsura este în testare, așa că e loc de îmbunătățiri.

Șoferii care au circulat mai des în zona intersecției de la Delfinariu (dintre bulevardul Mamaia și strada Soveja) au observat, cu siguranță, modificări importante în trafic. Probabil că primii care le-au sesizat au fost șoferii care au trecut pe bulevardul Mamaia și au fost nevoiți să aștepte culoarea verde a semaforului la cozi lungi de sute de metri. În mod normal, asemenea coloane s-ar fi format după accidentele rutiere, situație în care traficul este îngreunat oricum. Însă, acum, circulația pe bulevardul Mamaia este din ce în ce mai aglomerată mai ales la orele prânzului, când foarte multe mașini tranzitează zona. Reprezentanții Primăriei Constanța ne-au explicat că, în intersecția respectivă, au fost modificate diagramele după care funcționează semafoarele. „De la doi timpi (când e verde pentru cei care trec pe Mamaia, e roșu pentru cei de pe Soveja - n.r.) s-a trecut la patru timpi. Adică, atunci când e verde la semafor pentru un sens, la celelalte trei e roșu. Această măsură a fost luată la solicitarea Poliției Rutiere, pentru a rezolva blocajele care se creau în momentul în care șoferii de pe strada Soveja încercau să facă stânga pe bulevardul Mamaia”, au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.

E LOC DE MAI BINE?

Probabil că șoferii care s-au confruntat cu situația reală ar spune că autoritățile au făcut mai mult rău cu această măsură, în loc să ajute. Mulți au reclamat că, din cauza acestei modificări, timpul de așteptare a crescut mult, la fel ca și cozile care se formează la semafor. De exemplu, zilele trecute, mai mulți șoferi ni s-au plâns la redacție de faptul că, după-amiaza, coloanele de mașini care se deplasează dinspre stațiunea Mamaia spre Delfinariu se întind de la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Soveja până în dreptul restaurantului „La Dolce Vita” (aproximativ 500 de metri). În plus, cei care circulă pe sensul spre stațiunea Mamaia sunt nemulțumiți din cauza trecerii de pietoni de la Delfinariu, care nu este semaforizată, așa că îi obligă pe conducătorii auto să dea prioritate pietonilor indiferent de situație. „Nici bine nu trec de semafor că trebuie să opresc în dreptul trecerii. E bătaie de joc”, a declarat un conducător auto. Dacă acum, la început de iarnă, se circulă așa, nu vrem să știm ce se va întâmpla la vară, când fluxul de mașini care tranzitează zona dintre Delfinariu și stațiunea Mamaia va fi de zece ori mai mare. Reprezentanții Poliției Rutiere ne-au explicat că traficul este îngreunat și din cauza celor care s-au învățat să parcheze pe prima bandă a bulevardului pentru a-și rezolva problemele la băncile sau magazinele din zonă. De aceea, polițiștii patrulează mult mai des pentru a descuraja și a sancționa aceste obiceiuri. Oricum, reprezentanții Primăriei ne-au asigurat că această măsură de resistematizare este deocamdată în testare, așa că, până la debutul sezonului estival, se vor face ajustări și îmbunătățiri.

ALTE INTERSECȚII RESISTEMATIZATE

De menționat este că intersecția de la Delfinariu nu este singura în care s-au făcut asemenea modificări. Intersecția dintre bulevardul Ferdinand și strada I.G. Duca (în dreptul fostului magazin Dioda) și cea dintre bulevardul Ferdinand și strada Mihai Viteazu au fost resistematizate. Detalii despre măsurile aplicate în aceste cazuri veți putea citi în edițiile viitoare ale cotidianului „Telegraf”.12
Pagina a fost generata in 0.2345 secunde