Restaurant chinezesc din Constanța, închis de Protecția Consumatorilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Restaurant chinezesc din Constanța, închis de Protecția Consumatorilor

Sănătate 16 Mai 2017 / 13:35 3987 accesări

Patronul unui restaurant chinezesc dintr-un centru comercial din Constanța a primit o amendă de 25.000 de lei, întrucât peste 60 la sută din produsele deținute în restaurant erau expirate sau nu aveau documente de proveniență.

Potrivit directorului Comisariatului Judeţean pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, peste 60 la sută din produsele deținute în restaurantul chinezesc erau expirate sau nu aveau documente de proveniență.

”Am găsit o stare de curățenie precară, cu proceduri nesigure în ceea ce înseamnă gătitul produselor, mărfuri chinezești fără niciun detaliu despre ceea ce conțin, frigidere în stare de degradare avansată, mâncăruri pregătite pentru a fi gătite, în stare avansată de degradare”, a declarat Horia Constantinescu.

Potrivit acestuia, restaurantul chinezesc aflat într-un centru comercial din Constanța a fost amendat cu 25.000 de lei, sancţiunea reprezentând un record.

De asemenea, a fost suspendată și activitatea restaurantului până la remedierea deficiențelor.

”Este greu de crezut că acesta (proprietarul - n.r.) le va rezolva foarte repede, având în vedere că trebuie să obțină toate detaliile de la furnizorul de alimente chinezești. (…) Amenda aplicată este în cuantum de 25.000 de ron, pentru deficiențele constatate”, a spus șeful CJPC Constanța.

El a adăugat că a fost sesizată și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru verificări privind avizul de funcționare a societății care administrează restaurantul.12