Restaurante amendate și alimente expirate spre incinerare, pe litoral!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Restaurante amendate și alimente expirate spre incinerare, pe litoral!

Social 15 August 2017 / 15:53 2281 accesări

Veterinarii au continuat în forță acțiunile de inspecție și control în cadrul în Comandamentului Sezon Estival 2017. Într-o singură săptămână, au verificat 438 de unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. ”În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, expunerea la vânzare a peştelui în spaţii necorespunzătoare, valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat”, potrivit Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa. Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 208.000 de lei. ”La solicitarea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanţa, o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la o unitate din Eforie, unde, în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate, a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei şi a retras de la comercializare 193 kg de produse alimentare nedestinate consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare”, informează DSVSA. Totodată, la solicitarea IPJ Constanţa - SICE, veterinarii au efectuat acţiuni comune de control în staţiunile Mamaia şi Eforie, unde în urma verificărilor efectuate au sancţionat contravenţional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei. Au fost retrase de la vânzare 18 kg de produse alimentare improprii consumului uman şi dirijate către o unitate specializată pentru neutralizare.

SESIZARE LA CALL CENTER O sesizare primită la Call Center-ul ANSVSA a fost transmisă spre verificare inspectorilor aflaţi pe litoral. Pentru deficiențele constatate, unitatea respectivă a fost sancţionată cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

AICI FACEȚI RECLAMAȚII ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.12
Pagina a fost generata in 0.2306 secunde