Restaurantele ar urma să se redeschidă în 9 iulie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Restaurantele ar urma să se redeschidă în 9 iulie
Economie 05 Iulie 2020 / 09:18 624 accesări 0 comentarii

În momentul de faţă, sunt deschise doar terasele, care reprezintă doar o treime din piaţa barurilor şi restaurantelor în România. Proprietarii aşteaptă cu sufletul la gură redeschiderea, pentru care s-au pregătit deja de mai bine de o lună. Specialiştii din piaţă,spun că, în ciuda eforturilor antreprenorilor din HoReCa, în jur de 30-40% din aceste business-uri ar putea să rămână pentru totdeauna cu lacătul pe uşă (conform Mediafax).

În cadrul întâlnirii de joi, dintre premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii HoReCa, s-a stabilit că se va forma o comisie alcătuită din oficiali ai Ministerului Economiei, ai Ministerului Sănătăţii, ANSVSA şi reprezentanţi ai asociaţiilor patronale.

Comisia va stabili un set de reguli pentru redeschiderea restaurantelor şi pentru relaxarea măsurilor în ceea ce priveşte terasele.

Propunerile vor ajunge la prim-ministrul Orban în acest weekend, urmând ca acesta să le promulge în perioada imediat următoare.

------------------

HoReCa este estimată la 3 miliarde de euro şi include în jur de 40.000 de societăţi comerciale. Conform unui sondaj realizat de industrie, din totalul cifrei de afaceri se vor pierde 2,4 miliarde euro, iar dintr-un total de aproximativ 400.000 de angajaţi, 320.000 vor fi concediaţi din cauza crizei.

Deşi mulţi aşteptau de câteva săptămâni redeschiderea restaurantelor, acest lucru a fost amânat. În prezent, se poate merge doar la terasă.

Din 1 iunie terasele au fost deschise, cu condiţia respectării unor reguli stricte de către proprietari.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1301 secunde