Restaurarea cetății Capidava a fost sistată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Va mai fi finalizată?

Restaurarea cetății Capidava a fost sistată

Administrație 08 Decembrie 2015 / 19:13 1080 accesări

Restaurarea cetății Capidava, cel mai complex proiect derulat de Consiliul Județean Constanța (CJC) pe bani europeni, a fost sistată, din cauza faptului că administratorul firmei SC Mara Construct SRL, Constantin Dima, care s-a ocupat de lucrări, a fost arestat, iar constructorul nu își mai poate duce la bun sfârșit îndatoririle. „Practic, proiectul este blocat la ora actuală, din moment ce nu mai avem constructor și nici nu ni se permite să plătim. Până acum, monumentul a fost restaurat 80%”, a explicat vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir. El a spus că singura soluție pentru reluarea lucrărilor este de a organiza o nouă licitație pentru a desemna un nou constructor, însă aceste proceduri vor fi realizate după o serie de evaluări.

RISC În aceste condiții, există riscul ca proiectul să nu se finalizeze până în iunie 2016, când este termenul tuturor proiectelor derulate pe fonduri europene. „Dacă nu terminăm până în iunie, riscăm să fim obligați să dăm înapoi toți banii europeni obținuți. Până acum am cheltuit 36 de milioane de lei pentru acest proiect. Pentru a nu pierde banii, ne-am constituit parte civilă în cazul în care administratorul SC Mara Construct SRL va fi trimis în judecată. Relația noastră cu firma este foarte bună, dar trebuie să recuperăm suma cheltuită, în cazul în care ni se vor retrage toate fondurile”, a explicat Cristinel Dragomir.

Precizăm că, în acest caz, administratorul Constantin Dima este cercetat penal de procurorii DNA pentru constituire a unui grup infracțional organizat, folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, obținere ilegală de fonduri, evaziune fiscală și spălare a banilor. Alături de el, sunt cercetați și trei funcționari CJC.12