Resturile rachetei chineze scăpată de sub control s-au prăbușit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Resturile rachetei chineze scăpată de sub control s-au prăbușit

Eveniment 09 Mai 2021 / 09:08 562 accesări

Resturile rachetei chineze scăpată de sub control s-au prăbușit în această dimineață în Oceanul Indian, la vest de Maldive.

Chinezii susțin că cea mai mare parte a rachetei a ars în atmosferă, dar unele părți au aterizat în ocean, la ora 4,24, ora României.

Experții au prezis că cea mai mare parte a vehiculului va fi distrus înainte de a ajunge pe Pământ, dar au precizat că există întotdeauna posibilitatea ca metalele cu puncte de topire ridicate să ajungă pe suprafața Terrei, așa cum s-a întâmplat anul trecut, când resturi ale unei rachete similare, tot chineză, au fost identificate câteva zile mai târziu după căderea pe Pământ, în Coasta de Fildeș.

Pe 29 aprilie, China a lansat primul modul al viitoarei sale stații spațiale, „Tianhe” („Heavenly Harmony”), cu racheta Long March 5B. În atmosferă a reintrat, duminică dimineață, primul etaj al acestui puternic lansator.

Traiectoria a fost scăpată de sub control, nu din cauza unei avarii sau a unui incident inexplicabil, ci din cauza faptului că proiectanții săi au planificat de la început că întoarcerea ar fi „naturală”.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2971 secunde