Reţea de proxenetism, compusă din cetăţeni români, destructurată în Elveția

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reţea de proxenetism, compusă din cetăţeni români, destructurată în Elveția

Eveniment 22 Ianuarie 2019 / 15:26 930 accesări

Poliţia din Lausanne a dezmembrat o reţea română suspectată de proxenetism la Lausanne şi în Europa, în parteneriat cu autorităţile române care au arestat miercurea trecută patru suspecţi, informează marţi RTS Info. Inspectori ai brigăzii de moravuri din cadrul poliţiei judiciare din Lausanne au început la sfârşitul anului 2016 o serie de investigaţii în mediul prostituţiei provenind din România. Aceste demersuri au permis indentificarea mai multor cetăţeni români suspectaţi de proxenetism şi de a fi exercitat presiuni asupra compatrioatelor lor care se prostituau pe străzile din Lausanne, a indicat luni poliţia municipală. Ancheta a permis identificarea a nouă indivizi suspecţi şi a 15 victime ale traficului de fiinţe umane în Elveţia şi România. Acestea din urmă au fost recrutate în România şi, în cea mai mare parte, plasate să facă prostituţie pe trotuarele din Lausanne, sub supravegherea constantă a clanului. Majoritatea persoanelor traficate erau forţate să se prostitueze şi în alte ţări europene, cum ar fi Italia, Germania sau Norvegia.

O tânără de 18 ani făcând parte din această reţea a fost agresată la sfârşitul lunii noiembrie 2016 la Sullens (cantonul elveţian Vaud) de un client francez. Ea a fost găsită cu chipul desfigurat şi corpul străpuns cu 26 de lovituri de cuţit într-o pădure din Doubs (departament în estul Franţei). Potrivit anchetei, autorul principal, un român de 34 de ani, este suspectat că a exploatat mai mult de cinci prostituate. Tinerele femei trebuiau să predea proxeneţilor câştigurile lor în totalitate. Ele erau ameninţate cu moartea şi bătute când nu se conformau ordinelor proxeneţilor.

Banii erau trimişi în România, în special prin intermediul agenţiilor de transfer, pentru achiziţionarea de maşini de lux sau uneori erau cheltuiţi în cazinouri.

În cursul procedurii, o echipă comună de anchetă a fost creată sub egida Eurojust între Ministerul public din cantonul Vaud şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din România. Este pentru prima oară când a fost semnat un astfel de acord între cele două ţări, notează canalul media citat. Datorită acestei colaborări elveţiano-române, 11 percheziţii au avut loc la 16 ianuarie în judeţele Argeş şi Maramureş (România), precum şi în oraşul elveţian Lausanne. Trei poliţişti elveţieni au participat la operaţiunea care a condus la arestarea a patru români. Mandate europene de arestare au fost emise pentru alţi cinci suspecţi. Bunurile reţelei de proxeneţi, care însumează ca valoare mai multe milioane de franci, inclusiv cinci case, au fost puse sub sechestru în vederea confiscării. Toţi suspecţii din această reţea vor fi aduşi în faţa justiţiei în România.12
Pagina a fost generata in 0.193 secunde