Reţeaua Stat Islamic avertizează că urmează o serie de atacuri în Bangladesh

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reţeaua Stat Islamic avertizează că urmează o serie de atacuri în Bangladesh

Externe 06 Iulie 2016 / 12:34 312 accesări

Reţeaua Stat Islamic (SI) a avertizat cu privire la atacuri repetate în Bangladesh şi în împrejurimi până când legea islamică Sharia va fi instituită, anuntând într-o înregistrare video că uciderea de săptămâna trecută a 20 de persoane în Dhaka a fost doar o mică parte din ceea ce urmează.

Vineri seara, indivizi au deschis focul cu arme automate şi au luat ostatici într-un restaurant situat într-o zonă în care sunt misiuni diplomatice, în capitala Bangladeshului. Atacul s-a soldat cu moartea a 20 de civili, şi anume a 9 italieni, 7 japonezi, un american, un indian şi doi poliţişti. Şase indivizi înarmaţi au fost eliminaţi şi 13 ostatici, inclusiv 3 străini, au fost salvaţi sâmbătă în timpul unei operaţiuni a poliţiei.

La începutul înregistrării video sunt prezentate imagini cu atacurile recente din Paris, Bruxelles şi Orlando (Statele Unite), revendicate de reţeaua teroristă.

"Ceea ce aţi văzut în Bangladesh...a fost doar o mică parte. Acest lucru se va repeta, se va repeta şi se va repeta până când voi pierdeţi şi noi câştigăm iar legea Sharia va fi institută în întreaga lume", a spus în înregistrarea video un militant din Bangladesh identificat cu numele de Abu Issa al-Bengali, potrivit Reuters online.

Autorităţile din Bangladesh neagă implicarea reţetei Stat Islamic în atac, susţinând că atacatorii aparţineau unui grup din această ţară şi nu organizaţiei teroriste. "Ei sunt membri ai grupării Jamaat-ul-Mujahideen din Bangladesh", a insistat ministrul de Interne, Asaduzzaman Khan. Potivit acestuia, ei nu au nicio legătură cu Stat Islamic.12
Pagina a fost generata in 0.1941 secunde