Rețelele de socializare, blocate temporar după atentatul din Sri Lanka

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rețelele de socializare, blocate temporar după atentatul din Sri Lanka

Tehnologie 21 Aprilie 2019 / 17:12 2030 accesări

Guvernul din Sri Lanka a decretat duminică blocarea temporară a reţelelor de socializare pentru a împiedica difuzarea de informaţii incorecte şi false cu privire la valul de atentate care a lovit insula, provocând moartea a cel puţin 158 de persoane, scrie AFP, conform news.ro. "Guvernul a decis blocarea tuturor platformelor online cu scopul de a împiedica propagarea de informaţii incorecte şi false. Aceasta este doar o măsură temporară", a indicat preşedinţia într-un comunicat. Ministerul Apărării din Sri Lanka a decretat duminică stare de asediu de 12 ore, începând de la ora locală 18.00 (12H30 GMT) după atentate. Starea va fi valabilă până luni, la ora locală 6.00. Cel puţin 35 de cetăţeni străini au murit în exploziile de la hoteluri şi biserici produse duminică dimineaţă în Sri Lanka. Noul bilanţ este de 156 de morţi şi peste 400 de răniţi.

Preşedintele Comisiei europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat "tristeţea" şi "oroarea" în faţa seriei de explozii din Sri Lanka, afirmând că Uniunea Europeană este gata să sprijine. Preşedintele afgan Ashraf Ghani a denunţat un atac "abonimabil asupra credincioşilor", iar cancelarul federal german Angela Merkel s-a declarat "îngrozită de vestea că în Sri Lanka creştini au fost atacaţi şi ucişi în timpul slujbei de Paşte".

Premierul britanic Theresa May a condamnat "actele de terorism (...) cu adevărat îngrozitoare. "Trebuie să ne unim pentru ca nimeni să nu îşi mai practice credinţa în frică", a adăugat ea pe Twitter, adresând "cele mai sincere condoleanţe" tuturor persoanelor afectate.12