Rețetă de bere antică: o bere din Epoca Fierului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rețetă de bere antică: o bere din Epoca Fierului

Culinar 04 Noiembrie 2016 / 00:30 2230 accesări

O echipă de cercetători a lucrat împreună cu o fabrică de bere din Milwaukee pentru a reproduce o băutură alcoolică descoperită într-un sit funerar din Epoca Fierului din Germania, informează Live Science.

În ciuda faptului că solul acid a dizolvat rămășițele umane, arheologii au găsit în necropolă arme din metal și un cazan, datat între anii 400 — 450 î.e.n.. Acesta a fost plin cu mied antic atunci când a fost îngropat, potrivit cercetătoarei Bettina Arnold, arheolog și antropolog de la Universitatea Wisconsin-Milwaukee.

''Bărbatul decedat din Tumulul 17 Mormântul 6 a fost trimis către ''viața de apoi'' nu numai cu armele, ci și cu 14 litri dintr-o băutură alcoolică despre care se credea că îi va servi pe lumea cealaltă la recunoașterea statutului său de persoană importantă pe care îl avusese în timpul vieții'', a explicat Arnold.

Cazanul a fost descoperit în anul 2000. Cercetătoarea și echipa sa au colaborat cu un paleobotanist la analizarea urmelor de alcool obținând o rețetă de bere antică.

Se crede că băutura alcoolică a fost un tip de mied cunoscut ca bragă, a explicat Arnold. Aceasta era preparată dintr-o combinație de orz și miere, dar conținea și crețușcă (plantă utilizată deseori în miedul preistoric) și mentă, potrivit oamenilor de știință.

Împreună cu cercetătorii, fabrica Lakefront Brewery din Milwaukee a reprodus berea, iar băutura a putut fi degustată, în premieră, la Festivalul Anual de Știință din Wisconsin, la finalul lunii trecute.

Taguri articol


12