Rețetă pentru zilele friguroase: supă-cremă de ardei copți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rețetă pentru zilele friguroase: supă-cremă de ardei copți
Culinar 03 Ianuarie 2016 / 17:44 2189 accesări 0 comentarii

Sărbătorile au trecut și, după atâtea zile în care mesele au fost încărcate de mâncare care mai de care mai gustoasă, dar și destul de greu de digerat, organismul are nevoie de o perioadă de repaus. Vă propunem astăzi o rețetă de supă-cremă de ardei copți, ușoară și foarte aromată, perfectă pentru aceste zile friguroase. Pentru a pregăti această supă aveți nevoie de 5 ardei kapia mari, copți și curățați de coajă, o ceapă mare, un morcov, un cățel de usturoi, 150 de grame de iaurt grecesc sau un alt tip de iaurt cremos, 2 linguri de oțet balsamic, sare, piper și chilli după gust. În timp ce ardeiul se coace și se curăță de coajă, se pun la fiert morcovul și ceapa tăiate în bucăți mari, în aproximativ o cană de apă, peste care se pun puțin chilli și o lingură de amestec de legume. Legumele se lasă la fiert aproximativ 20 de minute, iar în ultimele 5 minute se adaugă și usturoiul tăiat în felii. Ardeii curățați de coajă și de sâmburi se pun în blender împreună cu legumele și jumătate din cantitatea de apă în care au fiert. Sucul ardeilor care se lasă în castron se toarnă și el în blender pentru un plus de aromă. Se adaugă apoi iaurtul, sare, piper și se amestecă totul bine, până la omogenizare, și se adaugă, după gust, și puțin oțet balsamic. Supa-cremă de ardei copți se consumă călduță sau rece, cu sau fără iaurt deasupra și cu crutoane.



Pagina a fost generata in 0.1747 secunde