REȚETE MURĂTURI (I). Cum să faci cei mai buni CASTRAVEȚI MURAȚI

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
REȚETE MURĂTURI (I). Cum să faci cei mai buni CASTRAVEȚI MURAȚI
Culinar 22 August 2018 / 23:22 1871 accesări 0 comentarii

Toată lumea are o reţetă de murături scrisă pe o foaie de caiet sau agendă, încă de pe vremea când bunicii umpleau putina cu bunătăţi. Învaţă să faci saramura perfectă, ca să ai cele mai bune murături toamna asta. RomaniaTV.net vă prezintă câteva reţete de murături.

Secretul unei saramuri perfecte nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă, altfel murăturile se înmoaie), ci şi condimentele care se adaugă la borcanul cu bunătăţi.

Astfel, frunzele de vişin, mărarul şi hreanul sunt, la rândul lor conservanţi şi dau aroma potrivită murăturilor.

Raportul de sare la apă pentru orice saramură bună este de 1 lingură de sare grunjoasă, la 1 litru de apă.

REŢETĂ CASTRAVEȚI MURAȚI ÎN SARAMURĂ

Pentru 3 kilograme de castraveciori muraţi aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 kilograme castraveţi proaspeţi, fermi, fără zone bătute sau stricate, moi
  • Crenguţe de mărar uscat
  • Frunze de vişin
  • 2 linguri boabe de muştar
  • 1 lingură boabe de piper negru
  • 4 rădăcini de hrean curăţate
  • 8 căţei de usturoi (o căpăţână)
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri de sare grunjoasă

Un secret este să puneţi un cuţit sau coada de la o furculiţă de metal sub borcane când turnaţi saramura fierbinte, ca să nu se spargă .

În plus, borcanele trebuie întoarse pe capac şi lăsate peste noapte aşa, acoperite cu prosoape ca să se sterilizeze la rece.

Taguri articol
Loading...
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău





NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1845 secunde