Rețete vechi de un secol: Șerbet de mure și dulceață de mure

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rețete vechi de un secol: Șerbet de mure și dulceață de mure
Culinar 11 August 2016 / 20:44 973 accesări 0 comentarii

Ca în fiecare săptămână, încercăm să vă prezentăm ree cât mai interesante şi versatile, uşor de realizat şi de îngurgitat. Reţetele acestei săptămâni pentru ''Șerbet de mure'' și ''Dulceață de mure'' au fost publicate în seria ''Buna Menajeră - Carte de bucate, practică'' (1907), scrisă de Ecaterina Colonel Steriad şi preluate de agerpres.

ȘERBET DE MURE

Se stoarce și se strecoară mure pentru ca să facă 300 grame de zeamă; această zeamă se toarnă peste 1.200 grame de zahăr pisat și cernut; se adaogă trei grame de vanilie, și se pune pe un foc lin, ca să se topească; după ce s'a topit, se dă la foc iute, spre a se lega ca de șerbet, adăogându-se asupra legatului un sfert de lămâe, și după ce e gata, se scoboară tingirea ca să se răcească. Când fertura va suferi degetul, se ia la mestecat, iar când se schimbă fața se toarnă în borcane.

DULCEAȚĂ DE MURE

Se moaie 1.200 grame de zahăr cu 900 grame de apă; se curăță cu albușul unui ou și cu lămâe și se strecoară. Zahărul acesta se pune iar pe foc, se leagă ca jumătate șerbet și apoi se aruncă 1.200 grame de mure curățite și, după ce se leagă bine, se toarnă în castron. La fertura zahărului, se poate pune, după voie, trei grame de vanilie.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1849 secunde