ReținuțI pentru infracțiuni sexuale șI trafic de droguri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ReținuțI pentru infracțiuni sexuale șI trafic de droguri

Eveniment 29 Martie 2023 / 09:33 755 accesări

În urma activităților desfășurate, la data de 22 martie 2023, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, a fost continuată documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Astfel, la data de 27 martie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada iunie – iulie 2022, bănuitul ar fi adăpostit, transportat și obligat două persoane vătămate minore, de 16 și 17 ani, să practice prostituția, într-un apartament din orașul Năvodari sau în alte locații din județul Constanța, în vederea obținerii de foloase patrimoniale.

Persoanele vătămate ar fi fost recrutate în luna iunie 2022, de către un alt bănuit, care este cercetat în stare de arestare preventivă, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, provocată inclusiv de consumul de droguri, cu scopul de a le exploata sexual, prin obligarea acestora la practicarea prostituției.

În cursul acestei zile, 28 martie, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

În aceeași cauză, alți patru bănuiți sunt cercetați în stare de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.Ştiri recomandate

12