Retragerea SUA din Acordul de la Paris ar putea duce la creşterea temperaturii cu 0,3 grade

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Retragerea SUA din Acordul de la Paris ar putea duce la creşterea temperaturii cu 0,3 grade

02 Iunie 2017 / 21:04 561 accesări

Retragerea Statelor Unite din Acordul pentru Climă de la Paris ar putea duce la o creştere suplimentară a temperaturii cu 0,3 grade Celsius, a apreciat vineri, la Geneva, directorul Departamentului pentru cercetare atmosferică şi mediu din cadrul Organizaţiei Mondiale de Meteorologie, Deon Terbalanche, citat de Belga.

El a subliniat că astfel de estimări sunt greu de făcut, deoarece cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră care vor fi produse de SUA în următorii ani de SUA sunt greu de cuantificat.

Acordul de la Paris, semnat de SUA şi alte 187 de ţări, este menit să ţină creşterea temperaturii globale “mult sub” 2 grade Celsius faţă de nivelul preindustrial. Numai Siria şi Niacaragua nu au semnat acordul.

“Devine dificilă atingerea acestui obiectiv, cu sau fără Statele Unite”, a subliniat, la rândul său, directorul Departamentului pentru climă şi apă din cadrul Organizaţiei Mondiale de Meteorologie, Johannes Cullmann.

Donald Trump a anunţat joi că SUA se retrag din Acordul de la Paris, atrăgând critici din partea comunităţii internaţionale şi a unor companii importante.

“Nu vrem ca alţi lideri şi alte ţări să mai râdă de noi. Şi nu o vor mai face”, a insistat Trump. “Aceleaşi ţări care ne cer să rămânem în Acord sunt ţările care au costat împreună America mii de miliarde de dolari prin practici comerciale dure şi, în multe cazuri, prin contribuţii laxe la alianţia noastră militară crucială”, a adăugat el.

Decizia lui Trump a fost criticată dur de comunitatea internaţională, dar şi de numeroase companii importante.

Taguri articol


12