RETRAS DE PE PIAȚĂ! Zeci de mii de litri de VIN FALSIFICAT

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
RETRAS DE PE PIAȚĂ! Zeci de mii de litri de VIN FALSIFICAT
Social 10 Aprilie 2018 / 17:12 456 accesări 0 comentarii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a iniţiat acţiuni de verificare a calităţii şi conformităţii tuturor vinurilor existente pe piaţă. În urma controalelor au fost depistate unele loturi provenite din Bulgaria, care s-au dovedit a fi falsuri, în depozitele unor distribuitori din judeţele Buzău, Galaţi şi Neamţ.

"Rezultatele au confirmat prezenţa apei exogene şi a alcoolului de altă origine decât cel provenit din fermentaţia mustului de struguri (vin pichet) ceea ce reprezintă elementele infracţiunii de falsificare a vinurilor, conform Legii viei şi vinului 164/2015", spun oficialii Ministerului Agriculturii.

În urma neconformităţii depistate, s-a retras de la comercializare o cantitate de 29.174 litri vin falsificat şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 80.000 lei.

În plus, a fost sesizată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în vederea aplicării legislaţiei fiscale, dar şi IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, în vederea efectuării cercetărilor de specialitate, a informat MADR.

Loading...


Pagina a fost generata in 0.1815 secunde