Revendicările privind gărzile medicilor, rezolvate doar parțial

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Revendicările privind gărzile medicilor, rezolvate doar parțial
Sănătate 06 Decembrie 2016 / 22:00 229 accesări 0 comentarii

Sindicatul medicilor 'ProMedica' și Uniunea Sindicală 'Alianța Medicilor', afiliate Federației Sindicale 'Hipocrat', consideră că revendicările medicilor au fost rezolvate doar parțial în urma modificărilor aduse Ordinului Ministrului Sănătății nr. 807/2004 privind gărzile medicilor.

"Sindicatele medicilor cer respectarea Codului Muncii și militează în continuare pentru remunerarea medicilor rezidenți pentru gărzile efectuate în afara normei de bază, în orice an de pregătire ar fi, emiterea de norme de aplicare realiste, eliminarea presiunii exercitate de managerii spitalelor asupra medicilor și reglementarea gărzilor la domiciliu în mod coerent și fără echivoc", se arată într-un comunicat al federațiilor sindicale, remis marți AGERPRES.

De asemenea, sindicaliștii solicită Ministerului Sănătății ca medicilor angajați cu jumătate de normă, angrenați în activități didactice, să nu le fie impuse condiții ce nu respectă contractul individual de muncă.

"Sindicatele medicilor au obținut prin acest Ordin, în urma protestelor organizate în ultimele luni, flexibilizarea programului de lucru, recunoașterea orelor suplimentare, atunci când medicii muncesc peste program pentru a îngriji pacienții, repaus după gardă și posibilitatea ca medicul să nu rămâna a doua zi, după gardă, în spital. Aceste rezultate au fost obținute după ce, în urma cu câteva luni, Ministerul Sănătății a recunoscut, în urma acțiunilor sindicale ale medicilor, ca orele de muncă, din timpul gărzilor, să fie recunoscute ca vechime în muncă și experiența profesionala, să fie remunerate corespunzător și să fie efectuate în urma semnării unui contract suplimentar de muncă", se menționează în comunicat.

Ministerul Sănătății anunța în data de 10 octombrie că remunerația medicilor pentru gărzile efectuate a crescut cu până la 90%, de la 1 octombrie, odată cu intrarea în vigoare a OUG 20/2016, plata majorată pentru aceste gărzi urmând să fie primită începând cu 15 noiembrie. De asemenea, plata gărzilor suplimentare pentru medici se va face prin raportarea la salariul de bază majorat de la 1 august 2016.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2974 secunde