Revenirea studenţilor majorează chiriile. Ce se întâmplă la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În principalele centre universitare Revenirea studenţilor majorează chiriile. Ce se întâmplă la Constanța
Social, Economie 30 Septembrie 2019 / 15:02 2342 accesări 0 comentarii

Faţă de perioada similară a anului trecut, datele imobiliare.ro arată că, în prima jumătate din septembrie 2019, chiriile medii solicitate pentru apartamentele cu una, două şi trei camere (construite până în anul 2000) prezintă, în general, majorări mai mici de 10%. Singura excepţie de la regulă este observată în cazul locuinţelor tricamerale din Iaşi.

Pe fondul cererii crescute generate de revenirea studenţilor, chiriile apartamentelor din marile centre universitare tind, în general, să se majoreze uşor la început de toamnă. De menţionat este că, pe unele segmente de piaţă, pretenţiile proprietarilor se situează, în medie, la acelaşi nivel ca anul trecut. Ca şi în materie de vânzări, Cluj-Napoca continuă să ocupe primul loc în clasamentul celor mai mari preţuri medii solicitate la închirieri, depăşind Capitala la toate categoriile de apartamente. La polul opus, dintre cele şase mari centre regionale analizate, Constanţa are cele mai accesibile locuinţe disponibile spre închiriere.

Unităţile locative monocamerale sunt singurele care au consemnat creşteri ale preţului mediu de închiriere în Constanţa: acestea au ajuns la un nivel de aproape 160 de euro pe lună, faţă de 150 de euro în perioada similară a anului trecut. Cu 150 de euro pe lună poate fi închiriată, spre exemplu, o unitate locativă de 18 metri pătraţi, mobilată şi utilată, din zona Tomis Nord. Comparativ cu septembrie 2018, pretenţiile proprietarilor de apartamente cu două camere s-au menţinut la acelaşi nivel în Constanţa, anume 250 de euro. În zona Inel II, însă, o locuinţă în suprafaţă de 47 de metri pătraţi utili, recent renovată, mobilată şi utilată, are un preţ cerut de 200 de euro pe lună. O unitate locativă cu trei camere poate fi închiriată, la fel ca anul trecut, cu o medie de 300 de euro pe lună în Constanţa. În zona Faleză Nord, spre exemplu, un apartament spaţios, cu o suprafaţă de 90 de metri pătraţi utili, este disponibil în schimbul sumei de 275 de euro pe lună, locuinţa fiind amplasată la etajul doi din opt al unui bloc riodicat în anul 1992.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2238 secunde