Revizuire în creştere a Băncii Mondiale pentru România. Ce înseamnă asta

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Revizuire în creştere a Băncii Mondiale pentru România. Ce înseamnă asta
Economie 13 Iunie 2019 / 18:18 391 accesări 0 comentarii

Banca Mondială (BM) a revizuit în creştere la 3,6% estimările privind avansul economiei româneşti în 2019, cu 0,1 puncte procentuale mai mult faţă de prognoza din ianuarie 2019, arată în raportul băncii, "Global Economic Prospects", publicat pe 12 iunie. BM se aşteaptă ca România să raporteze pentru 2020 şi 2021 o creştere a PIB de 3,3% şi, respectiv 3,1%, în creştere cu 0,2 şi, respectiv, 0,3 puncte procentuale faţă de previziunea precedentă. În Europa şi Asia Centrală, regiune care include România, creşterea s-a moderat la 3,1% anul trecut, în timp ce în 2019 economia a avut un start lent, în urma atenuării investiţiilor şi a comerţului.

În acest context, deputatul constănțean George Vişan, secretar al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, semnalează că în Europa Centrală, în schimb, activitatea economică a încetinit accentuat spre la sfârșitul anului trecut, reflectând scăderea cererii pe plan intern şi dificultăţile provocate de factorii externi. Prin urmare, îngrijorările formulate la Bruxelles ar trebui îndreptate în primul rând spre această zonă, şi abia apoi spre România. Şi în 2019, inclusiv la recomandarea Comisiei Europene, România a întreprins acţiuni, astfel încât să asigure aplicarea integrală a cadrului fiscal-bugetar şi să consolideze respectarea obligaţiilor fiscale şi colectarea impozitelor. BM este interesată şi de subiectul inovării pe guvernanţă şi transformare digitală, iar în acest sens derulează o serie de programe atât la nivel internaţional, cât şi regional. Sectorul digital din România poate contribui la transformarea Europei în întregime şi mai ales a regiunii, aşa cum a declarat joi, la Bucureşti, Juan Navas-Sabater, manager în cadrul Digital Development Global Practice al BM. „Aceste aspecte creează o perspectivă stabilă și pentru investitorii care urmăresc să dezvolte afaceri în România, fapt ce poziționează țara noastră în sfera statelor stabile și predictibile”, se arată într-un comunicat al deputatului George Vișan.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.208 secunde