REVOLTA MEDICILOR, la Constanța! Se asigură doar URGENȚELE!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Numărul medicilor ATI este în scădere în România și a devenit critic! REVOLTA MEDICILOR, la Constanța! Se asigură doar URGENȚELE!
Sănătate 26 Martie 2018 / 16:19 11352 accesări 1 comentariu

Medicii din întreaga țară sunt extrem de indignați de faptul că sporurile sunt limitate, deși munca pe care o prestează implică multă responsabilitate, riscuri, consum, stres uriaș, în unele specialități. De ceva timp, medicii au anunțat, în semn de protest, pe rețeaua de socializare, că vor limita intervențiile în spitale. Și s-a întâmplat, inclusiv la Constanța. Marți, 27 martie, Ministerul Sănătății va fi pichetat!

Medicii din întreaga țară sunt extrem de indignați de faptul că sporurile sunt limitate, deși munca pe care o prestează implică multă responsabilitate, riscuri, consum, stres uriaș, în unele specialități. De ceva timp, medicii au anunțat, în semn de protest, pe rețeaua de socializare, că vor limita intervențiile în spitale.

Și la Constanța se vor asigura doar URGENȚELE în blocurile operatorii și terapie intensivă. Reacțiile nu au întârziat să apară, medicii de la Constanța fiind felicitați de către unii colegi din țară: ”Am putea să stabilim o zi în care să nu asigurăm decât urgențele. Să luăm exemplu de la colegii din Constanța!”.

PRECIZĂM Colectivul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) ”Sf. Apostol Andrei” din Constanța a adresat următoarea adresă conducerii SCJU: ”Colectivul Secției ATI își rezervă dreptul de a protesta împotriva aplicării Anexei 10 (varianta 2) care prevede pierderea sporului specific secției ATI de 75% de care beneficiau până acum medicii ATI și cei din UPU. Vă rugăm să nu denaturați scopul legii 153/2017, lege care a intrat în vigoare din 1.03.2018, aceea de a stopa exodul medicilor. Atragem atenția că numărul medicilor ATI este în scădere în România și a devenit critic în acest moment.

În semn de protest vom sista programul de cronici și vom asigura asistența de urgență în STI și la blocul operator, conform specialității noastre, începând cu data de 26.03.2018, și vom continua până când cererile noastre vor fi satisfăcute. Semnează, Cu toată considerația, Colectivul Secției ATI”.

Din păcate, anunțatele creșteri salariale sunt în multe cazuri doar pe hârtie (brut), venitul net rezultat din impozitare și contribuții fiind aproape la fel, sau chiar mai mic, acolo unde sporurile au fost limitate.

Ministerul Sănătății va fi PICHETAT! În acest sens, Federația ”Sanitas”a anunțat continuarea acțiunilor de protest, nemulțumirile lor făcând referire la: pragul de 30% pe ordonator principal de credite nu permite aplicarea unui Regulament de sporuri echitabil pentru toate categoriile de salariați din Sănătate, fapt care va duce la dezbinarea echipei medicale; prevederi ale Legii 153/2017 discriminează, în continuare, o parte importantă a lucrătorilor din sistemul sanitar (biologi, biochimiști, farmaciști, moașe, infirmieri, personal TESA etc.) și de asistență socială; Legea 153/2017 și aplicarea Anexei 10 a noului Regulament de sporuri în forma publicată de Ministerul Sănătății aduc inclusiv pierderi de venituri pentru unii angajați din domeniu; singurul argument invocat de guvernanți pentru blocarea solicitărilor ”Sanitas” este lipsa resursei financiare! Astfel, ei așteaptă personalul medical la pichetarea Ministerului Sănătății, marți, 27 martie, la ora 11.00 (intrarea principală, din Str. Cristian Popişteanu, nr. 1-3).

Taguri articol
Loading...
loading...

1 comentariu

unu' 11:42:33 / 27 Martie 2018
totusi...

noi, pacientii, cei care va platim salariile si sporurile, de multe ori, de fapt, de cele mai multe ori , total nemeritat, asteptam revolta dvs impotriva spagii zilnice ( evident neimpozate) impotriva mizeriei din spitale, impotriva nesimtirii si indiferentei cu care sunt tratati bolnavii de cele mai multe ori, atunci cand nu va baga nimic in buzunare.... breasla dvs, alturi de popi, ati devenit cei mai ipocriti oameni, rareori, mai gasesti un om printre voi... asta ati devenit, din pacate.

Răspunde | Raportează | | |-51

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2292 secunde