Revoltător! Rețea internațională de trafic de copii! Cel mai mic avea 2 ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Revoltător! Rețea internațională de trafic de copii! Cel mai mic avea 2 ani

Eveniment 14 August 2018 / 14:17 457 accesări

Copii exploatați sexual, prin muncă forțată sau cerșetorie! 24 de persoane au fost arestate când Organizaţia europeană de poliţie Europol a reușit să dezlege ițele unei rețele internaționale de trafic de minori. Anunțul a fost făcut în data de 14 august, după ce una dintre cele mai vaste operaţiuni a forţelor de ordine din 22 de state ale Uniunii Europene, printre care şi România, a fost finalizată, transmite EFE.

Operaţiunea a avut loc la sfârşitul primei săptămâni din luna iulie şi a permis identificarea a 51 de copii şi 72 de adulţi ca „victime potenţiale ale traficului'“, a informat Europol într-un comunicat. Cel mai mic dintre aceşti copii este în vârstă de doar 2 ani.

'„Copiii erau exploataţi prin muncă forţată, cerşetorie forţată şi în scopuri sexuale“, a precizat organizaţia de poliţie.

Operaţiunea forţelor de ordine s-a desfăşurat în Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Irlanda, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia şi Spania.

Forţele de poliţie din mai multe state au reţinut 24 de suspecţi de trafic de minori şi au arestat alte 61 de persoane pentru alte infracţiuni asociate, precum trafic cu migranţi şi contrafacere de documente, precizează comunicatul Europol.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1926 secunde