Rezidenții au cerut guvernanților să nu mai fie umiliți. După 2 ani... NIMIC!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Au semnat o petiție, dar nimeni nu i-a băgat în seamă! Rezidenții au cerut guvernanților să nu mai fie umiliți. După 2 ani... NIMIC!
Sănătate 21 August 2017 / 17:00 344 accesări 0 comentarii

Nu este pentru prima dată când medicii rezidenți își arată indignarea față de umilințele la care sunt supuși atunci când trebuie să meargă la Ministerul Sănătății (MS), cu sediul în strada George Vraca nr. 9. Aici, cu foarte mici excepții, sunt întâmpinați de oameni aroganți, care uită că au în față medici și că trebuie să existe un respect. Nimeni nu dorește să se plimbe pe străzi, din diferite orașe, pentru a intra în posesia unor acte, de dragul de a se plimba; asta nu înțelege un anumit personal de la MS (pentru că nu trebuie să generalizăm) care este plătit din banii contribuabililor. Nu există scuze pentru atitudinea unor angajați de parcă ar lucra în regim privat, la propria afacere, nicidecum la un minister. În plus, medicii rezidenți, care trebuie să se învoiască în mod repetat de la locurile de muncă pentru a-și rezolva stufoasa birocrație impusă, sunt puși să vină de la primele orele ale dimineții pentru a se trece pe o listă, fără de care nu pot pătrunde în ”celebrul” birou. Trebuie subliniat că, într-o săptămână de lucru, programul cu publicul este limitat; doar două zile pe săptămână și, atenție, marți, de la 11.00 la 14.00, și joi, de la 14.00 la 16.00. Atât! Dacă nu reușești să te încadrezi în respectivul intervalul orar, pleci acasă pentru că ți se trântește ușa în nas, motivând că programul s-a terminat și că sunt și ei oameni! Nimic greșit, dar cine plătește timpul pierdut al medicilor care sunt nevoiți să se învoiască iar și iar? Așa că rezidenții vin cu o propunere care ar putea fi pusă în practică fără prea mari eforturi, totul este să se vrea.

PETIȚIE! Încă din 2015, rezidenții au întocmit o petiție cerând schimbarea modului de repartiție a stagiilor medicilor rezidenți, astfel încât să nu mai fie nevoiți să fie puși pe drumuri la MS. ”Domnule prim-ministru, domnule ministru al Sănătății, având în vedere ineficiența actualei modalități de repartiție a noilor stagii pentru medicii rezidenți, vă solicităm schimbarea de urgență a acestui sistem care a dus de-a lungul anilor la acumularea de crescândă nemulțumire, prin implementarea cât mai rapidă a unui program computerizat cu ajutorul căruia fiecare rezident să poată alege următorul stagiu dintr-un cont personal, de pe propriul calculator, în mod civilizat. Pentru a proba lipsa de eficiență și nemulțumirea generală, vă invităm să verificați, eventual personal, situația la Direcția de Resurse Umane și Certificare a MS, cu sediul în strada George Vraca nr. 9. În special la fiecare sfârșit de trimestru aici se înscriu pe liste zeci de rezidenți, cu mult timp înainte de începerea programului, dintre care ajung să obțină un nou stagiu într-o singură zi numai o mică parte dintre ei, medici rezidenți la prima sau a doua specializare. Așadar sperăm să dați curs solicitării noastre. Vă mulțumim!”, este textul petiției! Au trecut 2 ani, dar nimeni nu i-a băgat în seamă pe medicii rezidenți. Ei trăiesc totuși cu speranța ca noul ministru al Sănătății, Florian Bodog, să le asculte doleanțele și să îi ajute.

Citește și:

Un sistem grav bolnav! Uite ce pățesc pacienții și medicii rezidenți!

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1831 secunde