Rezultate promiţătoare împotriva Alzheimer, generate de un nou medicament

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rezultate promiţătoare împotriva Alzheimer, generate de un nou medicament

Sănătate 01 Septembrie 2016 / 13:20 427 accesări

Un medicament care distruge plăcile de proteine care se acumulează în creierele pacienţilor diagnosticaţi cu maladia Alzheimer, afectând astfel memoria, a generat rezultate promiţătoare, au anunţat oamenii de ştiinţă, într-un studiu publicat miercuri de revista Nature, informează bbc.com.

Experţii recomandă însă ca această descoperire să fie privită cu multă precauţie, deoarece noul medicament, Aducanumab, se află într-un stadiu incipient de dezvoltare.

Autorii studiului spun că medicamentul este sigur şi afirmă că el opreşte declinul memoriei.

O serie de teste mai ample se desfăşoară în această perioadă cu scopul de a evalua efectele generate de noul medicament.

Acumularea de depozite amiloide în creier reprezintă ţinta pe care o urmăresc mai multe medicamente dezvoltate de oamenii de ştiinţă în ultimii ani împotriva maladiei Alzheimer.

Noul studiu, realizat pe un eşantion de 165 de pacienţi, a fost conceput pentru ca medicii să verifice dacă Aducanumab poate fi administrat pacienţilor în condiţii de siguranţă.

După un an de tratament, savanţii au remarcat faptul că efectul distrugător asupra plăcilor amiloide era cu atât mai mare cu cât dozele de Aducanumab au fost mai mari.

Apoi, cercetătorii au efectuat teste de memorie şi au descoperit ”efecte pozitive”.

Cu toate acestea, 40 de persoane s-au retras din studiu - jumătate dintre ei au spus că au luat această decizie din cauza efectelor secundare pe care le-au experimentat, precum migrenele. Acestea au fost mai des întâlnite cu cât dozele administrate au fost mai mari.

Următoarea etapă a studiului - faza a 3-a - implică două teste separate. Pentru ele, medicii vor recruta 2.700 de pacienţi diagnosticaţi cu Alzheimer într-un stadiu incipient, în America de Nord, Europa şi Asia, cu misiunea de a testa efectele totale pe care acest medicament le are asupra declinului cognitiv.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2068 secunde