Rezultatele de la sesiunea august-septembrie a bacalaureatului vor fi afişate astăzi (miercuri)

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rezultatele de la sesiunea august-septembrie a bacalaureatului vor fi afişate astăzi (miercuri)

Educație 31 August 2022 / 07:41 1380 accesări

Rezultatele de la sesiunea august - septembrie a examenului de bacalaureat vor fi afişate în format anonimizat miercuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Contestaţiile pot fi depuse miercuri, în intervalul orar 12,00 - 18,00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic. Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat în sesiunea august - septembrie.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 22.586 de candidaţi provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Probele s-au desfăşurat în 138 de centre de examen.

Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală ce trebuie obţinută pentru a încheia examenul cu succes este cel puţin 6 (şase).Ştiri recomandate

12