Rezultatele sprijinului pentru comercializarea lânii. E și Constanța pe listă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rezultatele sprijinului pentru comercializarea lânii. E și Constanța pe listă!

Social 19 Martie 2018 / 23:00 278 accesări

Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lânii se înregistrează în județele Sibiu și Constanța, care au colectat o cantitate de lână de peste 1500 de tone, dintre care au fost trimise la export 1.100 tone către Turcia, India, China și Italia.

Reamintim că măsura de realizare a centrelor de colectare a fost luată în baza Hotărârii de Guvern nr. 500/2017 privind acordarea ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, pentru a veni în sprijinul fermierilor crescători de ovine.

Programul de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii și-au manifestat intenția de a participa peste 32.000 de beneficiari, cu o cantitate totală estimată de aproximativ 23.000 de tone, așadar prin centrele existente se poate prelua în totalitate această cantitate.

Pentru a beneficia de sprijinul de 1 leu/kg pentru lâna comercializată, cei înscriși în Program trebuie să depună la Direcțiile pentru Agricultură documentele justificative de plată, până la data 1 iulie 2018. Documentele justificative de plată sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată.

Taguri articol


12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1491 secunde